Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fostă regină a frumuseții, printre cele peste 130 de victime care au murit în masacrul de la Crocus City Hall, din Moscova

O fostă regină a frumuseții se numără printre cele peste 130 de victime care au murit, vineri seară, în masacrul de la Crocus City Hall, din Moscova.  

Ekaterina Novoselova, în vârstă de 42 de ani, a fost înregistrată de Ministerul Sănătății din Rusia ca fiind una dintre victimele atacului de la Crocus City Hall. Ea câștigase concursuri de frumusețe în 2001 în orașul său natal, Tver, și a locuit recent în Moscova, scrie Daily Mail.

O altă victimă a fost Natalia Zudina, în vârstă de 44 de ani, absolventă a Universității de Stat de Economie Ural, originară din Ekaterinburg.

Pavel Okishev, în vârstă de 34 de ani, care era la doar câteva zile distanță de împlinirea vârstei de 35 de ani, și soția sa, fotografa Irina Okisheva, în vârstă de 33 de ani, au fost ambii raportați ca fiind uciși. Cuplul era originar din Kirov și erau împreună din 2012.

Un băiat în vârstă de opt ani a fost printre cei răniți și se spune că se află în stare critică în spital.

Citește și
atac terorist moscova
Marea Britanie pune la îndoială versiunea guvernului Rusiei, în privința atacului terorist din Moscova

Grupul Stat Islamic a revendicat atacul, care a fost cel mai mortal din Rusia în ani și a lăsat sala de concerte din Krasnogorsk, în afara Moscovei, cu o capacitate de 6.000 de locuri, în flăcări și cu un acoperiș prăbușindu-se.

Alexander Semenov, în vârstă de 45 de ani, era director general al unei companii producătoare de materiale de construcții. El a fost de asemenea ucis în masacru.

Sergei Laptev, în vârstă de 48 de ani, ucis la Crocus City, era originar din Shtormove, în regiunea Luhansk din Ucraina, preponderent ocupată.

Roman Sokolov, în vârstă de 47 de ani, apare pe lista celor care au pierit în atacul de la Crocus City Hall din Moscova publicată de ministerul sănătății. El a absolvit Universitatea Tehnică de Stat din Moscova pentru Aviație Civilă. A murit în ziua sa de naștere.

Viktoria Ladeishchikova, în vârstă de 46 de ani, era originară din regiunea Sverdlovsk din Rusia și practica yoga. Ea și fiica sa au supraviețuit atacului.

În Rusia este zi de doliu național, după masacrul din Moscova. Drapelul țării a fost coborât în bernă, iar oamenii își plâng morții.

„Întreaga ţară este în doliu alături de cei care şi-au pierdut apropiaţii în această tragedie inumană”, a transmis, duminică dimineaţă, postul public de televiziune Rossia 24, care a difuzat imagini cu un panou digital uriaş instalat pe pereţii sălii de concerte atacate: o lumânare pe fond negru şi mesajul „Crocus City Hall. 22.03.2024. Suntem în doliu...”.

Indivizi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au pătruns vineri seara în sala de concerte Crocus City Hall, înainte să deschidă focul cu arme automate asupra mulţimii şi să declanşeze un incendiu folosind un lichid inflamabil, provocând moartea a cel puţin 133 de persoane.

Denunţând un act „terorist barbar”, preşedintele Vladimir Putin a promis, într-un discurs televizat sâmbătă, că vinovaţii vor fi cu toţii pedepsiţi. Liderul rus a anunţat că „cei patru autori” ai atacului au fost arestaţi „în timp ce se îndreptau spre Ucraina”, fără a menţiona revendicarea grupării jihadiste Statul Islamic.

Kremlinul anunţase anterior „arestarea a 11 persoane, între care patru terorişti implicaţi în atentat”. Aceşti patru „cetăţeni străini” au fost capturaţi în regiunea Briansk, la graniţa cu Ucraina şi Belarus, potrivit autorităţilor ruse.

Acest atac, care a avut loc la o sală de concerte din Krasnogorsk, la nord-vest de capitala Rusiei, este cel mai grav atentat terorist din Rusia în ultimii douăzeci de ani şi cel mai sângeros revendicat de SI în Europa.

Bilanţul a fost stabilit duminică dimineaţă la 133 de morţi şi 152 de răniţi, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Căutările printre dărâmăturile clădirii devastate de flăcări şi al cărei acoperiş s-a prăbuşit parţial continuă şi ar putea dura câteva zile, iar bilanţul morţilor ar putea creşte.

Statul Islamic, împotriva căruia Moscova luptă în Siria şi care activează, de asemenea, în Caucazul rus, a comis deja atacuri în Rusia de la sfârşitul anilor 2010, însă gruparea nu a revendicat niciodată responsabilitatea pentru un atac de o asemenea amploare.

Pe unul dintre conturile sale Telegram, Statul Islamic a afirmat vineri seara că atacul a fost comis de patru dintre membrii săi şi face parte din „contextul (...) războiului care se desfăşoară” între grupare şi „ţările care luptă împotriva Islamului”.

FSB a anunţat că suspecţii aveau „contacte corespunzătoare de partea ucraineană” şi intenţionau să fugă în Ucraina, fără a furniza alte detalii cu privire la natura acestor legături sau dovezi ale existenţei lor.

„Ucraina nu are nici cea mai mică legătură cu incidentul”, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, respingând acuzaţiile „absurde”.

Pe numeroase panouri publicitare şi în unele staţii de autobuz din Moscova au apărut afişe cu inscripţia: „Suntem în doliu 22.03.2024”.

Muzeele şi teatrele din Moscova au anunţat că îşi vor închide porţile în week-end, în urma atacului.

Cinematografele din Moscova au anunţat şi ele că vor fi închise sâmbătă şi duminică, prezentând „condoleanţe” familiilor victimelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult