Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie din SUA a mers la vot pentru prima dată la 82 de ani, apoi a murit. Pe cine a ales

Gracie Lou Phillips, o femeie de 82 de ani din statul american Texas, a murit la scurt timp după ce a votat pentru prima dată.

Femeia, originară din localitatea Grand Prairie, în nordul statului Texas, a votat pentru prima dată în viaţa ei joi, în cadrul scrutinului anticipat pentru alegerile de la jumătatea mandatului - iar luni a murit.Phillips nu îşi exercitase niciodată până atunci acest drept, deoarece soţul ei o convinsese că, dacă votează, va trebui să facă parte din juriu la procese iar afacerea lor va fi afectată.

În plus, femeia avea 7 copii şi, potrivit familiei, îi venea greu să plece de acasă pentru a vota.

După ce a văzut însă rezultatul ultimelor alegeri, Gracie Lou Phillips a decis că vrea să se implice şi s-a înregistrat pe lista de alegători. Însă, chiar înaintea scrutinului, s-a îmbolnăvit de pneumonie şi a contracat o infecţie respiratorie gravă.

Deşi era în spital, a insista să meargă să voteze şi a fost dusă la secţia de votare conectată la o butelie de oxigen. Gestul ei a fost aplaudat de membrii secţiei de votare. A doua zi, însă, Phillips nu s-a mai ridicat din pat şi luni a murit.

Citește și
Alegerile din SUA
Alegeri SUA. Democrații preiau controlul în Camera Reprezentanților. Votul femeilor a avut un rol decisiv

„Ultimele ei cuvinte au fost ‚Măcar am votat’, apoi nu a mai spus nimic coerent”, a declarat ginerele ei pentru Washington Post. „Era fericită”. Octogenara ar fi votat doar candidaţi republicani, afirmă acesta.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult