O femeie de 29 de ani a primit un diagnostic șocant după ce a simțit o durere despre care credea că provenea de la dinți
Emma Webster a mers la stomatolog în aprilie 2018, după ce s-a plâns de un dinte dureros și a făcut o operație de urgență pentru a înlătura nervul, potrivit Daily Mail.
Însă femeia a primit un diagnostic care a determinat-o să se gândească să își „planifice înmormântarea” după câteva luni în care s-a luptat cu durere și vedere încețoșată, după intervenție. În urma unui RMN, Webster a descoperit că avea o tumoare pe creier necanceroasă în spatele ochiului drept.
Webster, din Airdrie, North Lanarkshire, Scoția a suferit o operație care a îndepărtat 70% din tumoră, la aproape un an după ce inițial s-a plâns de durere. Ea primește acum o scanare anuală pentru a verifica creșterea formațiunii.
Webster a mers la dentist după ce s-a plâns de o durere mare de dinteWebster a mers la dentist în aprilie 2018, după ce a suferit dureri chinuitoare de dinte.
Stomatologul ei a crezut că durerea ei ar fi putut fi din cauza unei infecții în centrul unui dinte, cauzată de o acumulare de bacterii care trăiesc în gură.
Ea era deja pe lista de așteptare pentru tratamentul de canal, o procedură de îndepărtare a bacteriilor, astfel că dentistul ei a grăbit programarea operației pentru a vedea dacă asta ar ajuta.
Dar Webster a spus că mica intervenția chirurgicală „nu a făcut nicio diferență pentru durerea” de care suferea, care s-a extins până la vârful gurii și al nasului.
Femeia și-a vizitat medicul de familie, care a crezut că avea nevralgie - junghiuri în față din cauza unui nerv iritat sau deteriorat.
Timp de șase luni, Webster a primit tratament pentru această afecțiune – care de obicei implică administrarea unui medicament pentru epilepsie care interferează cu capacitatea nervului de a trimite semnale de durere către creier.
Simptomele ei au continuat să se agravezeCu toate acestea, simptomele ei au continuat să se agraveze și a început să sufere de vedere încețoșată.
În ianuarie 2019, Webster a cerut sfatul unui alt medic de familie, care a îndrumat-o către departamentul de neurologie de la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow, unde a fost supusă unui RMN.
Trei zile mai târziu, medicii au sunat-o pentru a-i spune că are o tumoare benignă (necanceroasă) pe creier în spatele ochiului drept.
Simptomele tumorilor cerebrale includ dureri de cap noi, persistente, probleme de vedere și stare de rău tot timpul.
Webster a spus: „Mi s-a spus că era benignă, dar eram gata să-mi planific înmormântarea. Tumorile au existat în familia mea. Bunica mea avea doar 55 de ani când a murit din cauza unei tumori pe creier în februarie 2001.”