Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie a furat identitatea unui pilot mort într-un accident pentru a scăpa de o amendă. Cum a fost posibil

O femeie din Australia a recunoscut că a încercat să scape de o amendă folosind identitatea unui pilot mort într-un accident de elicopter, la începutul acestui an.  

Stephanie Louise Bennett a fost prinsă folosind telefonul mobil în timp ce se afla la volan, dar s-a folosit informațiile din necrologul lui Ashley Jenkinson, un pilot mort într-un accident de elicopter, pentru pune pe numele său infracțiunea, scrie BBC.

Pilotul născut în Marea Britanie s-a aflat printre cele patru persoane care și-au pierdut viața atunci când două elicoptere s-au ciocnit în apropiere de Brisbane, în ianuarie.

Miercuri, femeia a pledat vinovată de fraudă și furt de identitate. Ea va fi condamnată în luna mai.

Poliția spune că femeia de 33 de ani a primit o notificare de amendă la începutul lunii ianuarie, la scurt timp după ce a fost prinsă folosind telefonul în timp ce conducea - o infracțiune care atrage o sancțiune de 1.078 de dolari australieni (648 euro).

Citește și
două tone de cocaină in sicilia
VIDEO din elicopter cu două tone de cocaină, care pluteau în largul Siciliei. Aveau un dispozitiv de urmărire

Ea a contestat amenda online, nominalizându-l, în schimb, pe Jenkinson - pe care nu-l cunoștea - ca fiind cel care ar fi condus mașina ei.

Partenera lui Jenkinson a alertat autoritățile, după ce a primit notificarea de amendă, la câteva săptămâni după moartea pilotului.

În e-mailul trimis de Bennett către instanță, care a fost citit cu voce tare, aceasta și-a cerut scuze „pentru problemele pe care le-a provocat” și a declarat că-și „regretă acțiunile”.

Ea a spus că a avut probleme financiare și personale la momentul respectiv și că a încercat să-și anuleze fapta în dimineața următoare.

Elicopterul pilotului Jenkinson s-a ciocnit cu un alt elicopter, care voia să aterizeze la Sea World, pe Coasta de Aur, pe 4 ianuarie. El a fost ucis, împreună cu cei trei pasageri de la bord - o femeie din Sydney, Vanessa Tadros, și un cuplul de origine britanică, Ron și Diane Hughes, iar alți trei au fost grav răniți.

Celălalt elicopter a fost grav avariat, dar a reușit să aterizeze pe un banc de nisip.

Un raport privind accidentul de luna trecută de la Sea World a sugerat că este posibil ca unul dintre piloți să nu fi auzit un apel radio vital, înainte ca cele două aeronave să intre în coliziune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult