Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. O bombă americană din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat pe un aeroport din Japonia

O bombă americană neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial, care era îngropată pe un aeroport japonez, a explodat miercuri, provocând un crater mare pe o cale de rulare și anularea a peste 80 de zboruri.

Din feriricire, nimeni nu a fost rănit, au declarat oficialii japonezi, potrivit CBS News.

Oficialii Ministerului Transporturilor au declarat că nu erau avioane în apropiere când bomba a explodat pe aeroportul Miyazaki din sud-vestul Japoniei. Aceștia au mai precizat că o anchetă a Forțelor de Autoapărare și a poliției a confirmat că explozia a fost cauzată de o bombă americană de peste 200 de kilograme și că nu a existat niciun alt pericol.

O înregistrare video realizată de o școală de aviație din apropiere a arătat cum explozia a aruncat în aer bucăți de asfalt, ca o fântână.

Citește și
Nava ucraineana
Reacția MAE după ce Rusia a bombardat o navă ucraineană lângă România. „O escaladare fără precedent a războiului”

Filmările difuzate de televiziunea japoneză au arătat un crater în calea de rulare care ar avea un diametru de aproximativ 7 metri și o adâncime de aproape 1 metru.

Secretarul șef al cabinetului, Yoshimasa Hayashi, a declarat că peste 80 de zboruri au fost anulate la aeroport. "Nu există niciun pericol de a doua explozie, iar poliția și pompierii examinează în prezent locul faptei", a declarat Hayashi.

Un departament de pompieri "a primit un apel de la aeroport la ora 7:59 că a avut loc un incident cu fum", a declarat purtătorul său de cuvânt pentru AFP. Aeroportul Miyazaki a fost construit în 1943 ca fost câmp de antrenament de zbor al Marinei Imperiale Japoneze, de unde unii piloți kamikaze au decolat în misiuni de atac sinucigaș.

O serie de bombe neexplodate lansate de armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost dezgropate în zonă, au declarat oficialii Ministerului Apărării. Alte muniții neexplodate lansate de Statele Unite ar fi fost găsite pe un șantier din apropiere în 2009 și 2011. Sute de tone de bombe neexplodate din timpul războiului rămân îngropate în Japonia și sunt uneori dezgropate pe șantiere.

Un total de 2 348 de bombe în greutate de 41 de tone au fost eliminate în cursul anului fiscal 2023, a transmis agenția de știri Reuters, citând Forța de autoapărare. Anul trecut, o bombă din al Doilea Război Mondial care a fost găsită în Anglia a explodat în ceea ce autoritățile numesc o detonare "neplanificată".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult