Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O balenă a murit de foame după ce a înghițit 150 kg de unelte de pescuit. Obiectele i-au blocat stomacul | FOTO

Un cașalot de peste 14 metri lungime a fost găsit mort în largul coastelor insulei canadiene Cape Breton. Mamiferul marin ar fi murit din cauza faptului că a ingerat 150 de kilograme de unelte pentru pescuit, potrivit experților.

În urma necropsiei s-a constatat că balena a înghițit frânghii, plase de pescuit, ambalaje de momeală și chiar o mănușă, potrivit CBC.

Marine Animal Response Society spune că descoperirea evidențiază problema serioasă a gunoiului și a uneltelor de pescuit aruncate în oceane.

„Nu am văzut niciodată atât de multe resturi de acest fel într-un animal”, a declarat Tonya Wimmer, directorul executiv Marine Animal Response Society.

Masculul de 14 metri lungime a fost găsit în viață, în stare critică, dar a decedat în scurt timp. El ar fi murit de foame din cauza obiectelor care i-au blocat stomacul, potrivit experților.

Citește și
mare general
Cinci persoane au murit după ce barca în care se aflau ar fi fost lovită de o balenă. FOTO

Caşaloţii sunt deosebit de vulnerabile la gunoiul din ocean, potrivit directorului executiv al Marine Animal Response Society, Tonya Wimmer.

„Se hrănesc prin aspirarea calmarilor și a altor vietăți marine, de obicei la adâncime și astfel, odată cu aceste animale, practic pot aspira și ingera alte lucruri care se află pe fundul mării”, a spus ea.

Nu este neobișnuit să găsești materiale plastice în stomacul animalelor, dar în acest caz cantitatea a fost incredibil de mare, a mai adăugat Wimmer.

„În cele din urmă duce la faptul că animalul nu poate să se hrănească și, din păcate, moare de foame, ceea ce este complet îngrozitor”, a mai menționat ea.

Directorul executiv al Marine Animal Response Society a spus că următoarea sarcină este să încerce să descopere exact ce era în stomacul balenei și de unde provine, ceea ce se poate dovedi a fi dificil.

Societatea spune că așa-numitele unelte de pescuit fantomă care au fost abandonate sau pierdute și alte deșeuri reprezintă o problemă tot mai mare pentru oceane.

Guvernul federal a cheltuit deja aproape 27 de milioane de dolari pentru îndepărtarea echipamentelor de acest fel și a anunțat recent că vor fi disponibile alte 28,4 milioane de dolari pentru persoanele sau organizațiile care doresc să ajute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult