Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O americancă a născut un copil cu anticorpi împotriva Covid-19, susțin doi medici

O femeie din sudul Floridei, care a fost vaccinată în timp ce era însărcinată, a născut, recent, un copil cu anticorpi împotriva Covid-19, susținut doi medici pediatri.

Medicii și-au prezentat concluziile într-o lucrare care urmează să fie publicată, iar afirmațiile lor nu au fost încă verificate, potrivt The Guardian.

Doctorii Paul Gilbert și Chad Rudnick au dezvăluit că mama, cadru medical în prima linie a luptei anti-Covid, a primit prima doză de vaccin Moderna în luna ianuarie, în cea de-a 36-a săptămână de sarcină.

Trei săptămâni mai târziu, femeia a născut o fetiță "viguroasă și sănătoasă".

Cercetătorii au analizat sângele din cordonul ombilical al bebelușului și au stabilit că anticorpii "au fost detectați la momentul nașterii". Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție cu Covid-19 datorită vaccinării mamei.

"Din câte știm, acesta este primul caz din lume în care s-a raportat un copil născut cu anticorpi după vaccinare", a declarat Gilbert.

"Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii din mamă au trecut la copil, ceea ce se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinilor", a mai spus acesta.

 

Cer verificări amănunțite

 

Lucrarea arată clar că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina dacă sugarii sunt protejați de acești anticorpi.

"Îi îndemnăm și pe alții să creeze un registru de sarcină și alăptare și să efectueze studii de eficacitate și siguranță ale vaccinurilor anti-Covid-19 la o femeie însărcinată și care alăptează", se arată în studiul cercetătorilor.

"Acesta este doar un caz, dar vor mai fi, în următoarele luni, mii și mii de copii născuți de mame care au fost vaccinate", a declarat, pentru postul local ABC, Rudnick.

"Studiile ulterioare trebuie să decidă cât va dura protecția. Trebuie să se stabilească la ce nivel de protecție sau câți anticorpi trebuie să circule într-un copil pentru a oferi protecție", a adăugat medicul pediatru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult