Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O adolescentă musulmană, umilită în aeroport. Ce i-au făcut angajații înainte de îmbarcare

Fatima Abdelrahman, o tânără musulmană care locuiește în California, a fost obligată de personalul companiei Air Canada să își dea jos hijabul în avion, deși tânăra face parte din echipa națională de juniori la Squash a Statelor Unite.

Fata se afla în aeroportul din San Francisco și călătorea cu echipa la un turneu în Toronto, atunci când a avut loc incidentul. Deși a trecut cu bine de verificările din aeroport, angajații companiei aeriene și-au motivat decizia susținând că fata nu avea capul acoperit în poza din aeroport, scrie Daily Mail.

Potrivit sursei citate, incidentul a lăsat-o pe fată „speriată și îngrijorată”.

„(Hijabul – n.r) face parte din identitatea mea. Îl port zilnc. Face parte din viața mea de zi cu zi și sunt mândră să îl port”, a mărturisit Fatima, în vârstă de 13 ani, pentru ABC.

Inițial, un angajat al companiei Air Canada i-a spus fetei să își dea jos hijabul, pe motiv că așa este procedura de îmbarcae. După aceea, alți doi angajați au insistat că au luat această decizie din cauză că ea nu avea capul acoperit în poza din pașaport.

Citește și
Aterizarea de urgență a unui avion de pasageri. Pilotul a vărsat cafea pe panoul de control
Aterizarea de urgență a unui avion de pasageri. Pilotul a vărsat cafea pe panoul de control

„Cele două imagini nu coincid. Trebuie să ți-l dai jos”, mi-a spus. I-am spus că nu pot. Mi-a zis că trebuie. I-am zis că nu pot din motive religioase”, a mai povestit fata.

După aceea, Fatima Abdelrahman a întrebat o angajată dacă își poate da jos vălul într-un loc privat, însă ei au obligat-o să facă acest lucru de față cu alți pasageri.

„Dă-ți-l jos dacă vrei să te îmbarci”, i-ar fi spus unul dintre cei trei angajați.

„Mi-am dat hijabul jos rapid. Nu știam ce să fac. Colegii mei se îmbarcaseră deja, la fel și antrenorul. Nu știam că sunt singură. Așa că mi-am scos hijabul, după care ei mi-au zis să mă grăbesc”, a continuat ea.

Incidentul a fost făcut public de sora fetei, după care postarewa de pe Twitter a devenit virală. Drept urmare, reprezentanții companiei Air Canada și-au cerut scuze. La rândul său, Consiliul pentru Relații Americano-Islamice a depus o plângere în care precizează că angajații au încălcat legile federale și statale. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult