Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O actriță sud-coreeană celebră, care a fost răpită la cererea lui Kim Jong-il, a decedat

O actriţă sud-coreeana, care a fost răpită de regimul de la Phenian pentru a produce filme pentru Coreea de Nord, a murit la 92 de ani.

Choi Eun-hee a fost răpită din Coreea de Sud, la sfârşitul anilor '70, la ordinul lui Kim Jong-il. Fostul soţ al femeii, un regizor de film faimos, a fost de asemenea răpit câteva luni mai târziu. Cei doi au reuşit să evadeze, relatează BBC

Totuşi, Coreea de Nord a negat că i-ar fi răpit, precizând că celebrul cuplu a căutat refugiu. Choi a murit luni după amiază într-un spital din Coreea de Sud. Născută în 1926, în provincia sud-coreeana Gyeonggi, actriţa şi-a început cariera în 1947. Ea, alături de Shin Sang-ok, au devenit cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai cinematografiei sud-coreene. La sfârşitul anilor 1970, cuplul a divorţat, iar cariera lui Choi a luat-o pe o pantă descendentă.

În acea perioadă, Choi a fost abordată de un bărbat care a pretins că este un om de afaceri din Hong Kong, iar acesta i-a propus actriţei să pună bazele unei case de producţii cinematografice. Opt zile mai târziu, aceasta se afla la Phenian, locuind într-o vilă luxoasă care era păzită mereu. Deşi erau divorţaţi, Shin a ajuns şi el la Hong Kong pentru avea grijă de Choi. Bărbatul a fost şi el răpit.

După opt ani de zile, cuplul i-a câştigat încrederea lui Kim Jong-il, iar celor doi li s-a permis să meargă la Viena pentru a îşi promova producţiile. Când se aflau în Viena, aceştia au cerut azil politic din partea ambasadei americane. Peste câţiva ani s-au întors în Coreea de Sud, iar Shin a decedat în 2006.

Citește și
donald trump, kim jong un,
Discuții secrete între Washington şi Phenian. Ce urmăresc Trump şi Kim Jong-un

Actriţă Choi Eun-hee va fi înmormântată joi în capitala Coreei de Sud, Seul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult