Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nu a crezut în Covid-19 până s-a infectat. Ce mesaje dă acum un american de pe patul de spital

Un bărbat care a primit rezultatul pozitiv pentru coronavirus după Crăciun a postat mai multe videoclipuri pe rețelele de socializare în care îi avertizează pe urmăritorii lui să poarte măștile și să învețe din greșeala sa, scrie CNN.

"Nu credeam că măștile sunt atât de importante. Am gresit.", a declarat Chuck Stacey marți pentru CNN.

Stacey se află în prezent într-un spital din Florida pentru a doua oară de la testarea pozitivă pe 27 decembrie 2020. Bărbatul de 50 de ani a declarat că el a asimilat virusul cu o gripă și nu a fost deloc precaut și nu s-a protejat.

„Recunosc că m-am înșelat”, a spus el. "A fost brutal. Nu am știut niciodată că voi fi afectat atât de tare".

Și soția lui Stacey a dat a fost testată pozitiv, dar a reușit să se trateze acasă.

Citește și
avion
A fost din nou actualizată lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

Luni, însă, Stacey a fost dus de urgență la spital pentru a doua oară și pus conectat la oxigen.

Proprietarul magazinului de calculatoare a spus că trupul său era atât de slăbit de virus, încât ar fi murit sigur dacă mai stătea acasă. El a mai spus că suferă o deshidratare severă și frisoane până la punctul de a provoca spasme musculare.

„Ieri, a fost îngrozitor”, a spus el. "Doctorul m-a pus pe oxigen cu debit mare și dacă asta nu funcționa, ar fi trebuit să mă intubeze. Era foarte înfricoșător."

De pe patul de spital, Stacey a postat videoclipuri pe rețelele sale sociale, îndemnându-i pe alții să poarte măști. Deși nu știe de unde a contractat virusul și probabil că niciodată nu va afla acest lucru, el a spus că este de părere că purtarea măștii ar fi ajutat la prevenirea infectării și la stoparea răspândirii lui către alții.

„Bunicul meu mi-a spus: trăiește-ți viața fără regret. Cu siguranță regret că nu am avut o altă părere cu privire la modul în care acest virus ar avea impact asupra tuturor”.

De când a început pandemia, Florida a înregistrat peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus și 22.188 de decese, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult