Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noul An Lunar chinezesc, sărbătorit în stradă la Londra și Madrid

Your browser doesn't support HTML5 video.

Epidemia provocată de noul coronavirus a distrus planurile chinezilor de a sărbători cu fast Noul An Lunar.

În alte părţi ale lumii, însă, neafectate de virus, comunitatea chineză a celebrat - cu speranţă, dar şi cu precauţii -, trecerea în anul şobolanului.

În Londra şi în Madrid, mii de oameni au participat la parade.

În Londra, mii de oameni au sărbătorit în stradă intrarea în Anul Nou Chinezesc.

Mulţi dintre ei s-au alăturat paradei, alături de nelipsiţii dragoni şi artişti costumaţi în haine tradiţionale chinezeşti, în care a predominat culoarea roşie.

Cum era de aşteptat, epidemia virală din China a fost principalul subiect de discuţie, dar organizatorii spun că şi-au luat toate măsurile de precauţie. În orice caz, prezenţa a fost la fel de ridicată ca în alţi ani.

Citește și
Ministerul Sanatatii
Un antiviral folosit împotriva HIV ar putea elimina infecția cu coronavirusul din China

O paradă similară a fost organizată şi în cartierul Usera din Madrid, însă numărul participanţilor a fost mult mai mic - doar câteva sute.

Atmosfera a fost mai puţin festivă ca în alţi ani, tot din cauza epidemiei din China, dar oamenii au încercat să-şi păstreze optimismul: au dansat alături de dragoni şi şi-au pus speranţa într-un an mai bun. Marisa, participantă la paradă: „Toată lumea e speriată, dar anul acesta aduce noroc pentru că e al şobolanului, primul dintre cele 12 animale. În mod obişnuit aduce noroc, dar iată cum un virus dă totul peste cap”.

Nici Marea Britanie, nici Spania nu se află - cel puţin până în acest moment - pe lista ţărilor în care au fost confirmate cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Autorităţile au testat zeci de persoane în ultimele zile, dar rezultatele analizelor au fost negative.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult