Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noua capitală a Indoneziei se va numi Nusantara. Unde va fi construită

Noua capitală a Indoneziei, care va fi construită pe insula Kalimantan, se va numi Nusantara, cuvânt care înseamnă "arhipelag", informează Xinhua şi dpa. Un oficial de rang înalt a anunţat luni decizia în acest sens a preşedintelui ţării, Joko Widodo.  

"Tocmai am primit o confirmare directă de la preşedinte, vineri", a declarat ministrul planificării dezvoltării naţionale, Suharso Monoarfa, la o întâlnire cu comitetul special pentru noua capitală, la Camera Reprezentanţilor din Jakarta.

Ministrul a explicat că numele de Nusantara a fost ales deoarece era binecunoscut de multă vreme.

"Este emblematic pe plan internaţional, uşor şi descrie arhipelagul Republicii Indonezia", a spus Monoarfa, adăugând: "cred că suntem toţi de acord".

Parlamentul urmează să voteze marţi o lege pentru noua capitală, permiţând astfel începerea lucrărilor de construcţie anul acesta. Proiectul în valoare de câteva miliarde de dolari trebuia să înceapă în august 2020, dar epidemia de coronavirus a obligat guvernul să îl suspende.

Citește și
Câteva persoane din Jakarta au dat guvernul Indoneziei în judecată pentru poluare și au câștigat
Câteva persoane din Jakarta au dat guvernul Indoneziei în judecată pentru poluare și au câștigat
Jakarta va rămâne centrul economic al țării

Guvernul Indoneziei şi-a anunţat din aprilie 2019 intenţia de mutare a capitalei de la Jakarta, situată pe insula Java, cea mai populată din ţară.

După câteva luni, Widodo a precizat că noul oraş va fi amplasat în două districte din provincia Kalimantanul de Est - Kutai Kertanegara şi Penjam Paser de Nord. El a apreciat că Jakarta nu mai corespunde, din cauza inundaţiilor frecvente, a blocajelor traficului şi a calităţii slabe a aerului.

Kalimantanul de Est are o populaţie de 3,7 milioane de locuitori şi o suprafaţă de 127.000 de kilometri pătraţi.

Nusantara urmează să fie centrul guvernamental, iar actuala capitală, Jakarta, cu o populaţie de 10 milioane, va rămâne centrul economic şi de afaceri al Indoneziei, ţara cu cea mai mare economie din sud-estul Asiei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult