Beijing a intrat în ”stare de război” din cauza noului focar de coronavirus
Your browser doesn't support HTML5 video.
Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile după o revenire a cazurilor de COVID-19, a anunţat marţi seară primăria oraşului, citată de agenţia AFP.
În Beijing a început testarea a zeci de mii de locuitori în contextul descoperirii, într-un interval de cinci zile, a 106 persoane recent infectate, după ce noul coronavirus părea să fi fost eradicat din China, scrie Agerpres.
Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de marţi 40 noi cazuri de COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze.
Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat "în stare de război" pentru a stăvili orice nou focar.
Noul focar, într-o imensă piață alimentarăNoul focar de la Beijing, localizat într-o imensă piață alimentară, a fost descris de autoritățile chineze drept "extrem de sever".
În aceste condiții, au fost închise aproximativ 30 de cartiere și zone rezidențiale, cu o populație de căteva milioane de oameni.
Beijingul va lua "cele mai hotărâte, decisive și stricte măsuri" pentru a stinge acest nou focar, a transmis purtătorul de cuvânt la consiliului care administrează capitala chineză.
Locuitorilor din 30 de zone rezidențiale din jurul imensei piețe Xinfadi, una dintre cele mai mari din Asia, de unde au apărut noile cazuri de infectare, li s-a spus că nu au voie să plece din oraș.
Zeci de mii de oameni care au trecut prin piața respectivă, unde se vinde pește și carne, dar și prin alte piețe mai mici, sunt obligați să rămână acasă în carantină.
De asemenea, spun autoritățile, sunt efectate zeci de mii de teste iar o armată de oamani a fost mobilizată pentru anchete epidemiologice, care să identifice persoanele de contact ale celor infectați.
Epidemiologul șef al Chinei a evitat să dea un răspuns clar referitor la proveniența virusului, mai ales că acesta a reapărut și la Wuhan, focarul inițial al pandemiei.
- Anterior, în Wuhan, virusul a fost detectat într-o piață. Acum, noile infectări din Beijing sunt legate, de asemenea, de o piață alimentară. Ce indică acest lucru? - Este o întrebare foarte interesantă și foarte importantă. Nu înțelegem încă (legătura). Cele două evenimente anterioare arată că totul a început de la o piață în care se vindeau carne și fructe de mare. În acel mediu, în general rece și umed, care permite virusului să supraviețuiască mult timp.
În orice caz, numai la Beijing, numărul de noi infecții a trecut de 100, potrivit datelor trimise Organizației Mondiale a Sănătății.
Asta după ce, timp de două luni, a fost semnalat un singur pacient infectat, și acela venit din afara Chinei.
Acum, autoritățile chineze vor să oprească un nou val al pandemiei pentru a evita plasarea în carantină a imensei capitale chineze cu o populație de 20 de milioane de locuitori.
Clorochina, retrasă ca tratament pentru Covid în SUA
Între timp, autoritățile sanitare americane au retras clorochina ca tratament pentru Covid. Medicamentul împotriva malariei, dar care fost administrat în ultimele luni și bolnavilor infectați cu Sars Cov 2, nu ar fi adus nici o îmbunătățire a stării de sănătate a pacienților și nici nu ar fi redus perioada de infectare sau riscul de deces din cauza Covid.
Steven Nissen, cercetător și consultant: "Agenția pentru Medicamente (FDA) a retras așa anumita autorizație în caz de urgență. A fost politica lor de a le spune medicilor că pot folosi chlorochina pentru a trata pacienții de coronavirus în anumite circumstanțe de urgență. Cred că FDA a luat o decizie proastă. În primul rând pentru că a acordat autorizația de folosire în caz de urgență.”
Clorochina a fost lăudată și promovata de președintele Trump, ca tratament împotriva Covid. Ba chiar Trump a mărturisit că ia medicamentul zilnic pentru orice eventualitate.
Donald Trump, președintele SUA: ”Unii o să zică acum: "Uite, președintele s-a înșelat!" Tot ce știu e că am auzit de multe situații în care a dat rezultate. Mulți oameni au spus că le-a salvat viața. Nu știu dacă are efect, dar mie nu mi-a făcut rău. Mă simt bine.”
Până acum în Statele Unite s-au întregistrat peste 2,2 milioane de cazuri de infectare și aproape 120.000 de decese. Numărul noilor cazuri este în creștere în 18 state federale americane.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA , coronavirus , donald trump , China , clorochina
Dată publicare: 16-06-2020 19:25