Beijing a intrat în ”stare de război” din cauza noului focar de coronavirus

×
Codul embed a fost copiat

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a trecut de 8 milioane pe glob, iar în Statele Unite s-au înregistrat cele mai multe decese, aproape 120.000. Situația din China a devenit însă din nou gravă.

Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile după o revenire a cazurilor de COVID-19, a anunţat marţi seară primăria oraşului, citată de agenţia AFP.

În Beijing a început testarea a zeci de mii de locuitori în contextul descoperirii, într-un interval de cinci zile, a 106 persoane recent infectate, după ce noul coronavirus părea să fi fost eradicat din China, scrie Agerpres.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de marţi 40 noi cazuri de COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze.

Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat "în stare de război" pentru a stăvili orice nou focar.

Citește și
Coronavirus România, LIVE UPDATE 11 iunie
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Vom trăi cu acest virus o perioadă lungă de timp"
VIDEO. Reacția femeilor când Kim Jong-un a izbucnit în lacrimi la o întâlnire cu acestea

Noul focar, într-o imensă piață alimentară

 

Noul focar de la Beijing, localizat într-o imensă piață alimentară, a fost descris de autoritățile chineze drept "extrem de sever".

În aceste condiții, au fost închise aproximativ 30 de cartiere și zone rezidențiale, cu o populație de căteva milioane de oameni.

Beijingul va lua "cele mai hotărâte, decisive și stricte măsuri" pentru a stinge acest nou focar, a transmis purtătorul de cuvânt la consiliului care administrează capitala chineză.

Locuitorilor din 30 de zone rezidențiale din jurul imensei piețe Xinfadi, una dintre cele mai mari din Asia, de unde au apărut noile cazuri de infectare, li s-a spus că nu au voie să plece din oraș.

Zeci de mii de oameni care au trecut prin piața respectivă, unde se vinde pește și carne, dar și prin alte piețe mai mici, sunt obligați să rămână acasă în carantină.

De asemenea, spun autoritățile, sunt efectate zeci de mii de teste iar o armată de oamani a fost mobilizată pentru anchete epidemiologice, care să identifice persoanele de contact ale celor infectați.

Epidemiologul șef al Chinei a evitat să dea un răspuns clar referitor la proveniența virusului, mai ales că acesta a reapărut și la Wuhan, focarul inițial al pandemiei.

- Anterior, în Wuhan, virusul a fost detectat într-o piață. Acum, noile infectări din Beijing sunt legate, de asemenea, de o piață alimentară. Ce indică acest lucru?
- Este o întrebare foarte interesantă și foarte importantă. Nu înțelegem încă (legătura). Cele două evenimente anterioare arată că totul a început de la o piață în care se vindeau carne și fructe de mare. În acel mediu, în general rece și umed, care permite virusului să supraviețuiască mult timp.

În orice caz, numai la Beijing, numărul de noi infecții a trecut de 100, potrivit datelor trimise Organizației Mondiale a Sănătății.

Asta după ce, timp de două luni, a fost semnalat un singur pacient infectat, și acela venit din afara Chinei.

Acum, autoritățile chineze vor să oprească un nou val al pandemiei pentru a evita plasarea în carantină a imensei capitale chineze cu o populație de 20 de milioane de locuitori.

Clorochina, retrasă ca tratament pentru Covid în SUA

 

Între timp, autoritățile sanitare americane au retras clorochina ca tratament pentru Covid. Medicamentul împotriva malariei, dar care fost administrat în ultimele luni și bolnavilor infectați cu Sars Cov 2, nu ar fi adus nici o îmbunătățire a stării de sănătate a pacienților și nici nu ar fi redus perioada de infectare sau riscul de deces din cauza Covid.

Steven Nissen, cercetător și consultant: "Agenția pentru Medicamente (FDA) a retras așa anumita autorizație în caz de urgență. A fost politica lor de a le spune medicilor că pot folosi chlorochina pentru a trata pacienții de coronavirus în anumite circumstanțe de urgență. Cred că FDA a luat o decizie proastă. În primul rând pentru că a acordat autorizația de folosire în caz de urgență.”

Clorochina a fost lăudată și promovata de președintele Trump, ca tratament împotriva Covid. Ba chiar Trump a mărturisit că ia medicamentul zilnic pentru orice eventualitate.

Donald Trump, președintele SUA: ”Unii o să zică acum: "Uite, președintele s-a înșelat!" Tot ce știu e că am auzit de multe situații în care a dat rezultate. Mulți oameni au spus că le-a salvat viața. Nu știu dacă are efect, dar mie nu mi-a făcut rău. Mă simt bine.”

Până acum în Statele Unite s-au întregistrat peste 2,2 milioane de cazuri de infectare și aproape 120.000 de decese. Numărul noilor cazuri este în creștere în 18 state federale americane.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Germania, uimită după intrarea Cristinei Neagu. Reacția nemților
Presa din Germania, uimită după intrarea Cristinei Neagu. Reacția nemților
Citește și...
Medicamentul ce poate salva viața pacienților grav afectați de COVID-19. Este disponibil și în România
Medicamentul ce poate salva viața pacienților grav afectați de COVID-19. Este disponibil și în România

Un medicament accesibil ca preț și disponibil la scară largă, numit dexametazonă, poate ajuta la salvarea vieții pacienților afectați grav de noul coronavirus.

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii:
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Vom trăi cu acest virus o perioadă lungă de timp"

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi, în cadrul unei dezbateri online, că societatea va trăi o perioadă lungă de timp cu noul coronavirus.

Coronavirus în România, 16 iunie. 250 noi cazuri de infectare în ultimele 24h
Coronavirus în România, 16 iunie. 250 noi cazuri de infectare în ultimele 24h

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 250 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, astfel că numărul bolnavilor a ajuns la 22.415.

Donald Trump: Fără testări, aproape că nu am mai avea cazuri de coronavirus
Donald Trump: Fără testări, aproape că nu am mai avea cazuri de coronavirus

Președintele și vicepreședintele Statelor Unite încearcă să asigure publicul că pandemia de coronavirus a trecut de apogeu, în ciuda avertismentelor lansate de mulți oficiali din domeniul sănătății.

Recomandări
Schimbări majore pentru polițele RCA: Tarifele ar putea crește și cu 20% de anul viitor
Schimbări majore pentru polițele RCA: Tarifele ar putea crește și cu 20% de anul viitor

Mii de români care nu și-au reînnoit polițele RCA emise de Euroins care expiră joi ar trebui să tragă pe dreapta.  

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de la 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune: Ce este și cum se aplică
Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de la 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune: Ce este și cum se aplică

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de la 1 ianuarie 2024, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga ţară, Venitul Minim de Incluziune. 

Percheziţii DNA la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală. Doi inspectori ar fi luat șpăgi de la firme
Percheziţii DNA la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală. Doi inspectori ar fi luat șpăgi de la firme

În plin război declarat împotriva evazioniștilor, Direcția Generala Antifraudă din Capitală se confruntă cu un nou scandal de corupție.