Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Porturile ucrainene de la Dunăre, atacate din nou cu drone. Trecerea cu bacul către România, suspendată temporar. FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Armata rusă a atacat din nou joi-noapte porturile ucrainene de la Dunăre. Au fost lovite cu drone kamikaze punctul de trecere a frontierei de la Orlivka, pe malul opus orașului Isaccea și portul Reni.

Bombele au vizat infrastructura portuară, mai multe camioane și un depozit de cereale. Bacurile care asigură traversarea fluviului, la Orlivka, erau ancorate la malul românesc, așa că nu au pățit nimic.

Martorii spun că atacul a început în jurul orei 3. De această dată, nu au mai răsunat alarmele antiaerine, pe malul ucrainean, dar nici avertizările Ro-Alert, pe partea românească, din vecinătate. Femeie: „Vai de mine! E în vamă asta. E în vamă uite, împingătorul a trecut pe lângă!" Marinarii români au așteptat îngroziți după gardul punctului de trecere a frontierei de la Isaccea, să vadă ce se întâmplă pe malul celălalt. Bacurile au fost ancorate, preventiv, încă de joi, pe partea noastră. Marinar: „Termină portul! Asta a căzut pe Dunăre, mă!" Marinar: „Vine din dreapta, vine! Asta e lângă noi. A dat-o pe ponton. Gata, s-a terminat!" Pontonul care asigură accesul pe bac, pe partea ucraineană a fost lovit de o dronă și s-a scufundat. Cosmin Chelbașu, șef serviciu comercial Bac: „Din discuțiile pe care le-am avut cu partenerii ucraineni, vor încerca ranfluarea lui cât mai rapidă și evaluarea pagubelor. Și apoi vor căuta o soluție de reparare-înlocuire, pentru a relua activitatea în punctul de trecere. Amândouă bacurile erau în malul românesc." Oficial, punctul de trecere a frontierei de la Isaccea este închis. Nu se știe pentru câtă vreme, din moment ce bacul nu poate traversa, la propriu, în condiții de siguranță. O macara a fost deja trimisă în portul ucrainean pentru a încerca să scoată din Dunăre pontonul distrus. În acest timp, traficul din vama Isaccea este direcționat către punctul de trecere a fronierei Galați-Rutier. Este a doua oară când portul Orlivka este atacat de ruși, în ultimele 10 zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult