Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nord-coreean, trimis în lagăr după ce a tăiat un "copac patriotic" pentru lemne de foc

Un bărbat care a tăiat un copac dintr-o zonă protejată din Coreea de Nord a fost trimis într-un lagăr de corecție prin muncă pentru următorii cinci ani.

Copacul tăiat face parte dintr-o zonă protejată cu arbori considerați comori naționale, inscripționați cu sloganuri revoluționare de gherilele anti-japoneze din Coreea de Nord în urmă cu 80-90 de ani, potrivit Daily NK.

Mesajele inscripționate exprimă speranță pentru independența Coreei și laude la adresa lui Kim Il-Sung, primul lider al Coreei de Nord. Pentru a conserva arborii, regimul de la Phenian le-a creat învelișuri din sticlă umplute cu argon. 

Bărbatul, un miner din Kumdok, avea nevoie de lemne de foc și nu și-a dat seama că se află într-o zonă protejată când a tăiat unul dintre arbori.

Ulterior, autoritățile nord-coreene au descoperit buturuga lăsată în urmă de miner și urme care indicau că cineva a târât copacul până la baza muntelui. Polițiștii au percheziționat locuințele din zonă și au descoperit trunchiul arborelui pe proprietatea bărbatului.

Citește și
Test al unui lansator multiplu de rachete, in Coreea de Nord - 13
Coreea de Nord anunţă că a testat din nou un "lansator de rachete multiplu"

Cu toate că arborele respectiv nu făcea parte dintre cei inscripționați cu sloganuri, minerul a fost trimis într-un lagăr de corecție prin muncă pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit Daily NK, persoanele care taie copacii inscripționați sunt condamnați la moarte de regimul din Coreea de Nord, alături de trei generații ale familiei lor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult