Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ninsorile abundente din nord-estul Afganistanului s-au soldat cu moartea a cel puțin 25 de persoane. Alte opt au fost rănite

Ninsorile abundente din nord-estul Afganistanului au provocat surparea unor stânci. Cel puţin 25 de persoane au murit, iar alte opt au fost rănite în urma acestui eveniment.  

Tragedia a avut loc, duminică seară, în satul Nakr, în Valea Tatin, provincia Nuristan. 

„Din cauza surpării, aproximativ 25 dintre cetăţenii noştri au murit, iar alţi opt au fost răniţi”, anunţă într-o înregistrare video transmisă presei un purtător de cuvânt al Ministerului taliban al Gestionării Catastrofelor, conform news.ro. 

Oficialii au declarat că este de așteptat ca bilanțul victimelor să crească, asta în condițiile în care zăpada întârzie intervenţia salavatorilor.

Unul dintre principalele drumuri în provincie este blocat din cauza ninsorii. Aproximativ 20 de case au fost distruse sau puternic avariate.

Citește și
Nuntă Afganistan
„Aștept această zi de 3 ani”. Nuntă în masă în Afganistan pentru cuplurile care nu au bani pentru o ceremonie tradițională

Nuristan este o provincie situată în nord-estul Afganistanului, la frontiera cu Pakistanul, acoperită de păduri, în Munţii Hindukuş.

În nordul muntos al Afganistanului au loc anual avalanşe sau alunecări de teren. Situația este tragică din cauza faptului că echipele de salvatori nu dispun de suficiente echipamente de intervenție. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult