Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netanyahu a desfiinţat cabinetul de război al guvernului. Premierul Israelului, acuzat de eșec

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dizolvat cabinetul de război format din şase membri, a declarat luni un oficial israelian, o măsură aşteptată, care a venit după plecarea din guvern a fostului general de centru Benny Gantz.

Netanyahu ar urma să organizeze acum consultări cu privire la războiul din Gaza cu un grup restrâns de miniştri, inclusiv cu ministrul Apărării Yoav Gallant şi cu ministrul afacerilor strategice Ron Dermer, care au făcut parte din cabinetul de război, relatează Reuters, citată de News.ro.

Premierul s-a confruntat cu cereri din partea partenerilor naţionalişti şi religioşi din coaliţia sa, în special ministrul de Finanţe Bezalel Smotrich şi ministrul securităţii naţionale Itamar Ben-Gvir, de a fi incluşi în cabinetul de război, o mişcare care ar fi intensificat tensiunile cu partenerii internaţionali, inclusiv cu Statele Unite.

Netanyahu, acuzat de eșec

Forul a fost format după ce Gantz s-a alăturat lui Netanyahu într-un guvern de uniune naţională, la începutul războiului, în octombrie, şi i-a inclus, de asemenea, pe partenerul lui Gantz, Gadi Eisenkot, şi pe Aryeh Deri, şeful partidului religios Shas, în calitate de observatori.

Gantz şi Eisenkot au părăsit amândoi guvernul săptămâna trecută, din cauza a ceea ce au spus că a fost eşecul lui Netanyahu de a forma o strategie pentru războiul din Gaza.

Citește și
Consiliului de Securitate al ONU
Consiliul de Securitate al ONU aprobă propunerea SUA pentru o încetare a focului permanentă în Gaza şi eliberarea ostaticilor

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult