Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nazismul, tot mai popular printre tineri: „O combinație de ignoranță, răutate și teribilism”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Din Franţa ori Belgia, până în Statele Unite, observatorii constată o tendinţă alarmantă şi deopotrivă tulburătoare printre tineri: sunt tot mai atraşi de simbolistica nazistă şi rasistă.

Liceeni ori studenţi se filmează făcând saluturi hitleriste şi se lauda încărcând imaginile online. Niște liceeni din Alabama se distrează de minune proferând injurii antisemite şi rasiste. Şi sunt tare mândri de ei din moment ce postează chiar ei filmările pe Internet.

„- Cum ar fi arătat astăzi lumea fără Holocaust?

- Am mai avea oameni albi...

- Evreii ar conduce lumea dacă n-ar fi fost Holocaustul!

- Să-i ia naiba pe negrotei, să-i ia naiba pe evrei!

Citește și
Petrecere nazistă într-o şcoală
Petrecere nazistă într-o şcoală. Elevii au primit uniforme SS şi au mâncat prăjitură cu svastică

- Evreii sunt ok, pentru că ei sunt albi. Mai trebuie doar să scăpam de negri.

- Ce putem face cu ei?

- Îi băgăm în lagăre de concentrare și le arătăm noi lor.”

Este doar o mostră a valului de ură care se revărsă pe internet dinspre tinerii americani. La mii de kilometri distanţă, în California, alţi liceeni au reprodus salutul hitlerist lângă o svastică făcută chiar de ei. Aceasta descărcare a furiei a devenit distracţie curentă la petreceri.

Brian Levin, profesor California: „Asistăm la o combinație de ignoranță, răutate, teribilism și echivalări aberante, toate se aliază într-un moment în care peisajul socio-politic este definit de polarizare și tendința de a-i demoniza pe cei diferiți. Și acum totul se acutizează pentru că nu avem lideri morali în această țară, lideri capabili să stabilească standarde comun acceptabile.”

Profesor universitar în California şi director al unui Centru pentru Studiul Extremismului, Brian Levin avertizează despre grupările albe naţionaliste care recrutează masiv în licee şi campusuri studenţeşti. Iar aceste manifestări nu apar doar la petreceri. Luna trecută, au apărut simboluri şi mesaje naziste trasate cu creta la un loc de joacă din New York.

Ea însăşi supravieţuitoare a Holocaustului, Eva Schloss s-a dus personal să stea de vorbă cu licenii din California care s-au filmat făcând salutul nazist.

Eva Schloss, supravieţuitoare a Holocaustului: „Le-am spus că naziștii au comis fapte cu adevărat îngrozitoare, au gazat nu doar evrei, ci și pe proprii lor compatrioți cu dizabilități.”

Optimistă din fire, octogenara se încăpăţânează să creadă că poate fi găsit un antidot pentru antisemitismul tinerilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult