Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care un bărbat a amenințat o femeie că îi va turna benzină pe gât

Un bărbat din Iran a fost surprins într-un filmuleț în timp ce amenință o femeie că îi va turna o canistră de benzină pe gât, pentru că a refuzat să poarte un văl pe cap.

În imagini se poate observa cum individul se apropie de femeie cu recipientul, în timp ce alți oameni încearcă să îl oprească.

 „Da, o să îți torn benzină pe gât. Apoi nu vei mai putea să vorbești timp de două zile”, îi spune bărbatul, când femeia îl întreabă ce face.

În loc să o atace, individul se îndepărtează, se urcă în mașină și pleacă. Potrivit Daily Mail, nu se cunoaște cu certitudine momentul în care a avut loc incidentul, însă a fost postat pe Twitter de un activist care a pornit două campanii prin care încearcă să se opună Legilor care impun restricții femeilor din Iran.

„Uitați-vă la acest bărbat. Conducea o mașină fără numere de înmatriculare și căra cu el o canistră cu benzină. Misiunea lui e să oblige femeile să poarte hijab. Singurul lucru la care m-am gândit în acel moment a fost să fotografiez această persoană nemiloasă. Versiunea iraniană a ISIS”, a scris Masih Alinejad pe Twitter.

Citește și
Maedeh Hojabri
Adolescentă arestată pentru că a postat filmulețe în care dansa pe Instagram

Filmulețul vine după ce Shapark Shajarizadeh, în vârstă de 42 de ani, a fost arestată pentru că și-a dat jos de pe cap eșarfa, în Teheran, motiv pentru care a fost condamnată la 20 de ani după gratii. Ea a fost acuzată că incită la „corupție și prostituție”.

Începând cu 1979, în Iran a fost instituit un cod vestimentar care impune ca orice femeie cu vârstă de peste 13 ani să se acopere din cap până în picoare cu haine care nu le scot în evidență formele. Cele care încalcă regulile pot fi condamnate la două luni după gratii, cât și amenă.

Din 2015, în jur de 40.000 de femei ar fi fost raportate că nu poartă hijabul corespunzător.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult