Motivul pentru care în Coreea de Nord cei care se plimbă pot fi trimişi la muncă forţată
Pentru a limita efectele secetei, dar şi lipsa forţei de muncă în agricultură, regimul de la Phenian apelează la măsuri extreme, scrie Daily NK. Pe drumuri au fost instituite filtre, iar toţi cei care nu îşi pot justifica prezenţa sunt trimişi cu forţa la munca câmpului.
Trecătorii sunt opriţi, puşi să se legitimeze şi să demonstreze unde muncesc. Dacă nu reuşesc să convingă autorităţile, sunt obligaţi să participe la irigarea câmpurilor. Abia după ce udă o anumită suprafaţă au voie să plece, dar riscă să fie opriţi la următorul punct de control şi puşi din nou la muncă.
La începutul lunii mai, Coreea de Nord a redus raţia de hrană la 300 de grame pe zi, cea mai mică din istorie pentru această perioadă a anului, potrivit unui raport ONU. Experţii Naţiunilor Unite au făcut o analiză a securităţii alimentare la cererea Coreei de Nord între 29 martie şi 12 aprilie. Aceasta a relevat că în urma celei mai slabe producţii agricole din ultimii zece ani, cauzată de secetă, caniculă şi inundaţii peste 10 milioane de nord-coreenii riscă să fie afectaţi de foamete.
Oficiali de la Phenian citaţi de Daily NK spun că de vină ar fi şi lipsa forţei de muncă în agricultură: regimul nu a putut mobiliza, ca în trecut, studenţi, funcţionari sau casnice, deoarece aceştia sunt deja implicaţi în alte proiecte oficiale.
Sursa: Daily North Korea
Etichete: seceta , agricultura , coreea de nord , foamete , controale , phenian
Dată publicare: 20-06-2019 17:34