Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moscova: Poporul ucrainean va fi cel care va plăti pentru tot ajutorul militar furnizat de Occident

Rusia avertizează populația Ucrainei cu privire la echipamentul militar pe care acest stat l-a primit din partea Occidentului.

Plata pentru ajutorul militar furnizat de țările occidentale Ucrainei va cădea în sarcina poporului ucrainean, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, în cadrul unui briefing de presă, potrivit TASS.

Diplomatul a oferit o scurtă trecere în revistă a asistenței militare acordate Ucrainei de țările occidentale în ultima lună și jumătate. "Poporul ucrainean va plăti pentru toate acestea, inclusiv mijloacele și viețile generațiilor viitoare. Cineva trebuie să folosească aceste arme, deoarece cineva trebuie să plătească pentru aceste arme, componente și pentru întreținere. Aici, țările occidentale au găsit țara nefericită", a spus Maria Zakharova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a subliniat că, de la începutul anului, peste 40 de avioane militare de transport din diferite țări au aterizat în Ucraina: SUA, Marea Britanie, Canada, Polonia, Lituania. Zakharova a reamintit că, în decembrie, președintele american Joe Biden a aprobat o asistență suplimentară de 200 de milioane de dolari pentru securitatea defensivă a Ucrainei. Pachetul de ajutor include rachete antitanc, lansatoare de grenade, arme de foc și muniție.

Kievul trece la amenințări

În ziua în care oficiali din Vest susţineau că Rusia va ataca, ucrainenii au sărbătorit Ziua Unităţii. Preşedintele Volodimir Zelensky, în vizită la unităţile militare ucrainene, a făcut apel la calm.

Citește și
militari rusi pregatiti de tragere
Ministerul Apărării din Rusia: Aproximativ zece convoaie de soldaţi ruşi au părăsit, joi, Crimeea

Ministrul de Externe ucrainean, pe de altă parte, a avut o declaraţie mai dură, care cu siguranţă nu a fost pe placul Rusiei.

Dmytro Kuleba, ministrul de Externe ucrainean: „Nu ne vom opri până când nu eliberăm teritoriile noastre din Donbass, din Crimeea, până când Rusia nu plăteşte pentru toate distrugerile provocate Ucrainei. Este un proces care va dura până la victoria noastră. Vom continua să căutăm o soluţie diplomatică la acest conflict”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult