Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Momentul în care un politician strânge de gât o activistă. Scenele șocante, filmate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mark Field, conservator, membru al Parlamentului Regatului Unit, a fost filmat cum dă afară din cadrul unui dineu, o femeie, activistă Greenpeace care venise să protesteze.

Secretarul de stat britanic pentru afaceri externe însărcinat cu Asia, Mark Field, a fost suspendat după imaginile în care o bruschează pe Janet Barker și o apucă de gât pentru a o da afară de la un dineu unde femeia venise să protesteze față de schimbările climatice, relatează CNN. 

Politicianul conservator s-a apărat spunând că s-a temut că activista GreenPeace este înarmată, însă a fost criticat inclusiv de membri din propriul partid pentru felul în care s-a comportat.

Imaginile s-au viralizat și i-au scandalizat pe britanici făcând ocolul presei din UK.

Scandalul i-a revoltat pe britanici. Activista a fost strânsă de gât de către Mark Field  

Incidentul a avut loc joi seară în timpul unui dineu de gală la Londra, la care luau parte reprezentanţi de marcă ai lumii finanţelor, inclusiv ministrul britanic de finanţe Philip Hammond, şi unde au reuşit să se infliltreze membri ai Greenpeace.

Citește și
români condamnați în Marea Britanie
Ce făceau de fapt doi români care se dădeau drept șoferi de taxi în UK

O militantă ce purta o rochie de seară, peste care a pus o centură cu mesajul ''Urgenţă climatică'', a început să se plimbe în jurul meselor. Mark Field s-a ridicat brusc când ea a trecut pe lângă el şi a imobilizat-o brutal lipind-o de o coloană de piatră, apoi a apucat-o de ceafă şi a dat-o afară din încăpere, conform înregistrării video de la eveniment.

''Am fost şocaţi de imaginile cu un deputat şi secretar de stat agresând unul dintre manifestanţii noştri paşnici'', a reacţionat Greenpeace într-un comunicat, în care ONG-ul susţine că militanta ''respectivă spera să discute despre schimbările climatice şi reformele economice de care avem nevoie''.

Mark Field a răspuns prezentând scuze şi şi-a motivat gestul. ''Într-o stare de confuzie, mulţi militanţi s-au simţit ameninţaţi, ceea ce era de înţeles, şi atunci când o manifestantă s-a precipitat spre mine am reacţionat din instinct'', a afirmat el la postul ITV. ''Nu exista pază şi m-am temut pentru moment că ea ar putea fi înarmată. Aşadar am prins ferm intrusa pentru a o scoate afară din încăpere cât mai repede'', a mai explicat el.

Premierul Theresa May ''a vizionat imaginile şi le consideră foarte îngrijorătoare'', a declarat purtătorul ei de cuvânt, care a precizat că Mark Field va fi suspendat pe durata investigaţiei. Incidentul este anchetat atât de poliţie cât şi în interiorul Partidului Conservator.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult