Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care cea mai puternică furtună a secolului a lovit statul Florida

Your browser doesn't support HTML5 video.

Michael, cel mai puternic urgan care a lovit vreodată Florida, a provocat inundații și distrugeri însemnate în orașele de coastă. Ajunsese deja la gradul 4, din maximum de 5, când a atins ţărmul, iar vântul bătea chiar și cu 250 de kilometri pe oră.

Fulgerător, a smuls acoperișuri, a doborât copaci și stâlpi de electricitate. Cel puțin două persoane au murit și o jumătate de milion dintre locuitorii a trei state, Florida, Alabama și Georgia, au rămas fără curent electric.

Guvernatorul Floridei avertizase în privința unor "devastări de neimaginat". Și a spus că, de un secol, o furtună atât de puternică nu a mai lovit zona Panhandle, o fâşie de ţărm de 300 de km lungime, unde se află localităţi pescăreşti şi staţiuni populare.

Localnicii şi turiştii refugiaţi într-un hotel din Panama City au urmărit îngroziţi cum uraganul Michael smulge o parte din acoperişul terasei, face ţandări geamurile şi aruncă resturile peste maşini.

În Mexico Beach, prima localitate de coastă peste care s-a năpustit uraganul, apele Golfului Mexic au inundat zonele mai joase, şi chiar a ajuns până la acoperişurile clădirilor de pe plajă.

Citește și
uragan michael
CNN: De ce este uraganul Michael un ”monstru” cum nu s-a mai văzut

Aproape 400.000 de locuitori au primit ordin de evacuare. Mulţi au ales să nu fugă din calea urgiei. Joi, guvernatorul statului le-a transmis celor care au rămas să se baricadeze în locuinţe.

Reporter CNN: "Am văzut de ce... Pentru că vântul acesta e atât de puternic încât e aproape imposibil să controlezi un vehicul pe șosea... Cred că acum bate vântul cu 230 - 240 de kilometri pe oră. Nu știu dacă ați văzut, dar o bucată mare de tablă a zburat chiar prin spate... A rămas agățată acolo, o filmează cameramanul nostru."

Michael a mai pierdut din forţă pe măsură ce se deplasează, de-a lungul coastei de est, către statele Georgia, Carolina de Sud şi Carolina de Nord.

Marele pericol e că va aduce cantităţi mari de precipitaţii în regiuni unde solul e deja suprasaturat, după dezastruosul uragan Florence, de luna trecută.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult