Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moarte suspectă a politicianului care ar fi vrut să-l ucidă pe Maduro. Detaliile care indică un asasinat

Unul dintre bărbații acuzați că ar fi pus la care asasinarea președintelui venezuelean Nicolas Maduro, folosind drone încărcate cu materiale explozibile, a murit luni în condiții suspecte.

Fernando Albán, un consilier local în vârstă de 56 de ani, a murit aruncându-se de la etajul 10 de la fereastra Biroului de Informații, conform autorităților. Pe de altă parte, criticii lui Maduro acuză regimul că l-ar fi ucis pe Alban, ca parte din ofensiva autorităților venezuelene împotriva grupurilor de opoziție și a activiștilor pentru drepturile omului, informează CNN.

Alban fusese arestat vineri, fiind acuzat că a fost implicat în tentativa de asasinat din 4 august, când drone militare au zburat spre Nicolas Maduro, care ținea un discurs la o paradă militară. Potrivit sursei citate, nu se știe ce a făcut Alban de când a fost arestat și până când a murit.

Luni, ministrul venezuelean de interne, Nestor Luis Reverol a scris pe Twitter că Alban a fost transferat la tribunal luni, după care s-a aruncat pe fereastră. Pe de altă parte, procurorul general Tarek William Saab a declarat că acesta s-a aruncat pe fereastră după ce a cerut voie să meargă la baie.

Citește și
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro cere bani la ONU pentru repatrierea conaționalilor. ”Nu pot să-i aduc pe jos”

Pe de altă parte, avocatul Joel Garcia a precizat că afrmațiile procurorului sunt „total false”, pentru că i-ar fi fost imposibil clientului său să meargă neînsoțit la baie și să se arunce pe fereastră, mai ales în condițiile în care securitatea este strictă în clădire.

Luis Almagro, secretarul general al Organizației Statelor Americane, a scris pe Twitter că moarte bărbatului ar fi rezultatul direct „al unui regim al torturii și omuciderii.” Totodată, organizațiile pentru drepturile omului și opoziția au acuzat Administrația Maduro că aruncă după gratii sute de prizonieri politici, punându-i sub acuzare pentru activități false, în scopul de a diminua vocile critice. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, deținuții sunt supuși cel mai adesea unui tratament dur, fiind chiar torturați.

Pe de altă parte, guvernul venezuelean neagă aceste acuzații, precizând că cei reținuți au parte de procese juste.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult