Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misterul statuilor lui Vladimir Putin apărute în New York, Paris sau Barcelona. Cine le-a creat

O sculptură roșie care îl înfățișează pe președintele rus Vladimir Putin așezat pe un tanc de război a apărut într-un loc de joacă din faimosul Central Park din New York.

Statuia nu este singura de acest gen. Sculpturi similare au fost văzute în locuri din Paris sau Barcelona, potrivit CBS News.

Creatorul „operelor de artă” este artistul francez James Colomina, cunoscut pentru că și-a plasat statuile roșii în zone neconvenționale fără anunț prealabil, infomează Reuters.

„Această sculptură își propune să denunțe absurditatea războiului și să evidențieze curajul copiilor atunci când se confruntă cu situații violente, catastrofale declanșate de alții”, a scris artistul stradal într-o postare pe Instagram despre statuie. Colomina a făcut referire la războiul Rusiei cu Ucraina – și la rolul președintelui rus în acesta.

Mai multe imagini furnizate de Reuters arată cum copiii se joacă cu sculptura, turnând nisip în capul acesteia și ținând în mâini mici pistoale cu apă.

Citește și
Vladimir Putin
Ce conțin ghidurile de propagandă date de Kremlin presei aservite. Legătura dintre Rusia Kieviană și invazia din Ucraina

Contul de Instagarm al lui Colomina prezintă alte două statui roșii identice ale lui Putin, plasate în parcuri de pe tot globul. În iulie, una dintre ele a apărut în Parcul Joan Miró din Barcelona, iar cu o lună înainte, o statuie identică și-a făcut apariția în Jardin du Luxembourg din Paris.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult