Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misterul semințelor trimise din China americanilor a fost elucidat. Ce conțineau de fapt pachetele

Misterul privind pachetele nesolicitate cu semințe trimise din China cetățenilor din SUA a fost parțial elucidat. Autoritățile au identificat 14 specii de semințe printre care varză, muștar, zorele și ierburi aromatice precum rozmarinul, lavanda ori salvia.

 

„Am identificat 14 specii diferite de semințe printre care muștar, varză, zorele și unele ierburi aromatice ca mentă, salvie, rozmarin, lavandă, alte semințe fiind de hibiscus și trandafiri”, a anunțat Osama El-Lissy, director adjunct din cadrul Departamentului de Agricultură din Statele Unite (USDA), citat de Business Insider

„Aceasta este doar o parte a mostrelor colectate până acum”, a precizat oficialul USDA.

Mai multe persoane din Statele Unite, Canada sau Regatul Unit au reclamat la sfârșitul lunii iulie că au primit pachete cu semințe pe care nu le-au comandat, adresa expeditorului arătând că acestea au fost trimise din China.

Citește și
5G
Răspunsul oficial al Ambasadei Chinei la acuzațiile ambasadorului SUA privind 5G

Toate cele 50 de state ale SUA au emis avertismente împotriva plantării semințelor, potrivit unei informații publicate de CNN în 29 iulie, persoanele fiind îndemnate să contacteze autoritățile locale pentru a preda pachetele.

”Persoanele care primesc aceste semințe nu trebuie să le planteze sau să le mânuiască”, a declarat Richard Ball, comisarul de stat din New York pentru agricultură, într-o declarație din 27 iulie.

Oamenii trebuie ”să le depoziteze în siguranță în locuri la care nu au acces copiii sau animalele de companie” și să anunțe ”imediat” USDA, au mai transmis autoritățile.

 

China a cerut să-i fie trimise pachetele pentru a le investiga

 

Un purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe a declarat săptămâna trecută că etichetele cu adresa expeditorului au fost falsificate, iar poșta Chinei a cerut poștei SUA ca pachetele să fie trimise în China pentru a fi investigate.

Directorul adjunct al USDA a mai afirmat că deocamdată nu există dovezi că semințele ar reprezenta altceva decât o formă de înșelătorie prin care sunt expediate pachete cu produse nesolicitate pentru ca apoi să fie falsificate recenzii pozitive ale acestora sau pentru ca volumul aparent al vânzărilor să crească vizibilitatea distribuitorului pe website-uri de comerț electronic.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult