Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministru iranian: Un atac american sau saudit asupra noastră ar declanşa un război total

Un atac militar saudit sau american împotriva Iranului ar declanşa un „război total”, a avertizat, joi, ministrul iranian de Externe, Mohamad Javad Zarif.

„Voi face o declaraţie foarte gravă: noi nu vrem un război, noi nu vrem să ne angajăm într-o confruntare militară, dar nu ne vom clinti în apărarea ţării noastre”, a declarat Mohamad Javad Zarif la CNN, potrivit News.ro.

Întrebat care ar fi consecinţele unui atac american sau saudit asupra Iranului, şeful diplomaţiei iraniene a răspuns: „un război total”.

Ministerul saudit al Apărării, care a prezentat miercuri presei fragmente de drone şi de rachete de croazieră despre care a spus că au fost folosite în atacul de sâmbătă contra a două instalaţii majore aparţinând companiei petroliere saudite Aramco în Arabia Saudită, a declarat că aceste elemente dovedesc „incontestabil” că este vorba despre o agresiune „comandată” de Iran.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo, care s-a întâlnit miercuri cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman în Arabia Saudită, a apreciat că aceste atacuri constituie un „act de război”.

Citește și
Ali Khamenei
Americanii au dovada că Iranul s-ar afla în spatele atacului cu drone din Arabia Saudită

Donald Trump a declarat, la rândul său, că o intrare în război împotriva Iranului ar constitui o opţiune de ultim recurs, dar că există şi alte soluţii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult