Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Milioane de oameni au urmărit funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Mulți s-au adunat în baruri cu specific britanic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Milioane de pământeni au urmărit în direct, la televizor sau online, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Din Hong Kong până în Kenya și mai departe, până în Statele Unite, susținătorii coroanei britanice și-au făcut timp să se uite la ceremonii şi să meargă la consulate sau ambasade, unde au depus flori și au aprins lumânări.

Alții au preferat să vadă în baruri cu specific britanic transmisiunile de la evenimentele dedicate fostei suverane.

Aproape 100.000 de oameni s-au aliniat de-a lungul drumului pe care s-a desfășurat procesiunea funerară a reginei spre castelul Windsor. Cei mai mulți au văzut însă ceremoniile dedicate suveranei pe ecrane uriașe.

În Hong Kong, câteva sute de oameni s-au adunat în fața consulatului britanic și au urmărit împreună funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Citește și
Procesiune inmormantare regina Elisabeta - 26
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. De ce sunt atât de multe uniforme militare la ceremonii

Tom Fell, cetățean britanic stabilit în Hong Kong: E foarte greu de acceptat că nu suntem acolo. Îmi amintesc că am fost la funeraliile prințesei Diana, am fost la funeraliile reginei-mamă. E și mai dificil să simt atât de multă durere și întristare, fără să pot lua parte (la înmormântarea reginei).

Alți susținători ai Casei Regale și-au dat întâlnire într-un bar cu specific britanic din oraș, unde s-au uitat la ceremonii în tăcere.

Patrick Lee, locuitor din Hong Kong: Regina a avut o viață plină. Și-a îndeplinit datoria de lider formal al țării sale. A dat un exemplu bun pentru alţi lideri ai lumii.

Și în Washington și în New York, britanici și americani care au apreciat-o pe regina Elisabeta a II-a s-au adunat în baruri, dar și la ambasada britanică, să vadă imaginile transmise în direct de la Londra.

Yosi Zelalem, student: Am venit aici pentru că am vrut să marchez cumva acest moment istoric. Nu mă simțeam bine, nu mi se părea că e potrivit să mă uit la funeralii la mine acasă.

Julie Muir, fost avocat: A fost unul dintre puținii oameni care au fost cu adevărat iubiți de toată lumea și asta e o calitate rară a liderilor de azi. În special în cazul liderilor de azi.

Ultimul drum al reginei a fost urmărit și într-un cartier sărac din capitala Kenyei, Nairobi. Oamenii au lăsat treburile deoparte și s-au adunat în faţa televizoarelor. Unii dintre ei și-au amintit că suverana britanică a fost prezentă la ceremonia de deschidere a primei școli din cartier, în urmă cu câteva zeci de ani.

Bernard Nyachie, locuitor din Kibera: Regina Elisabeta a locuit în Kenya la o vârstă fragedă, înainte să ajungă regină. Când a plecat la încoronare, de aici a plecat. A făcut aici un prim pas în dezvoltarea școlilor și a spitalelor.

În 1952, când a primit vestea că tatăl ei a încetat din viață și că a venit rândul ei să urce pe tronul Regatului Unit, Elisabeta, pe atunci prințesă, era într-o vacanță în Kenya.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult