Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul lui Vladimir Putin de Anul Nou. Laudele transmise de liderul Rusiei s-au dus doar într-o singură direcție

Your browser doesn't support HTML5 video.

În carul discursului adresat de Anul Nou, președintele rus Vladimir Putin a lăudat armata țării .

În mesajul de la cumpăna dintre ani, Vladimir Putin a vorbit cu optimism despre viitor.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Patria noastră independentă, liberă și puternică a reușit să facă față chiar și celor mai grele provocări. Și acum, cu ocazia trecerii în noul an, ne îndreptăm gândurile spre viitor. Suntem încrezători că totul va fi bine. Vom merge numai înainte.”

Președintele rus Vladimir Putin a salutat „curajul și vitejia” de care au dat dovadă forțele armate ale națiunii în obișnuitul său discurs de Anul Nou adresat poporului rus.

„În această noapte de Anul Nou, gândurile și speranțele rudelor și prietenilor, milioane de oameni din întreaga Rusie, împreună cu soldații și comandanții noștri. Sunteți adevărați eroi care v-ați asumat marea sarcină militară de a apăra Rusia, oferind poporului nostru garanții solide de pace și securitate. Suntem mândri de curajul și vitejia voastră, credem în voi”, a declarat Putin marți.

Citește și
protest, piata victoriei, sindicalisti, politisti
CES: Ordonanța „trenuleț”: lipsită de transparență, fără estimări clare de impact și cu măsuri injuste - Raport

El a subliniat că Rusia rămâne dedicată susținerii „legămintelor și tradițiilor” veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În plus, el a anunțat că anul 2025 va fi recunoscut ca Anul Apărătorului Patriei în Rusia, potrivit agenției de presă Baha.

Putin, de acord cu propunerea lui Fico

În altă ordine de idei, Putin a declarat că este deschis să accepte oferta Slovaciei ca loc pentru negocierile de pace cu Ucraina.

Declarațiile lui Putin vin după vizita surpriză și controversată a premierului slovac Robert Fico la Moscova duminică, care este văzută ca o lovitură dată unității blocului comunitar împotriva invaziei Rusiei în Ucraina.

„El (Fico - n.r.) a vorbit în primul rând despre o soluționare pașnică în Ucraina. El a insistat asupra acestui lucru. Nu știu ce afirmații ar putea fi făcute împotriva sa de către Europa sau oricine altcineva. Dar el a vorbit despre acest lucru și și-a concentrat atenția asupra acestui lucru”, a declarat liderul rus în cadrul unui briefing organizat joi la Sankt Petersburg, potrivit Euronews.

Putin a adăugat că Fico s-a oferit să găzduiască negocierile de pace cu Ucraina în Slovacia, o opțiune pe care Rusia o va lua în considerare, deoarece poziția Slovaciei cu privire la luptele din Ucraina este „acceptabilă” pentru Moscova.

„Slovacia adoptă o poziție neutră din punctul nostru de vedere; această poziție este neutră, iar aceasta este o opțiune acceptabilă pentru noi”, a spus Putin.

Tot cu ocazia Anului Nou, Vladimir Putin a făcut schimb de mesaje cu unul dintre cei mai importanți aliați ai săi - Xi Jinping. Liderul de la Beijing şi-a exprimat dorinţa de a menţine legături strânse cu Putin, cu care se va întâlni, din nou, anul acesta.   Xi Jinping, președintele Chinei: „China va colabora cu toate țările din lume pentru a promova prietenia și cooperarea și pentru a construi o comunitate cu un viitor comun. Trebuie împreună să construim un viitor mai bun pentru toată lumea.”   In tot acest timp, la Kiev, 2025 a fost întâmpinat cu speranța că Donald Trump va pune capăt războiului.   Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „N-am niciun dubiu că noul președinte american dorește și poate obține pacea și poate opri agresiunea lui Vladimir Putin. El (Donald Trump) înțelege că una fără cealaltă nu e posibilă.”   Pe de altă parte, Ucraina a sistat de miercuri tranzitul gazelor rusești către Europa, după ce contractul pe cinci ani semnat de Kiev cu Gazprom s-a încheiat, la finalul lui 2024. Comisia Europeană a declarat că se pregătește pentru acest moment de un an și că cele mai multe dintre statele membre nu vor simți efectele. Rusia va trimite în continuare gaze Ungariei și Serbiei prin gazoductul care traversează Marea Neagră. Moscova a declarat că cele cinci miliarde de euro pierdute ca urmare a acestei decizii nu se compară cu daunele economice pe care le vor înregistra europenii. Pe de altă parte, Gazprom a oprit și furnizarea de gaze către Republica Moldova, pe care o acuză că nu a plătit o datorie veche de 680 de milioane de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult