Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump ar fi dezvăluit din greșeală o imagine strict secretă, pe Twitter

Preşedintele american Donald Trump a declarat că SUA nu sunt implicate în eşecul lansării unei rachete iraniene, care a explodat pe o rampă a unui centru spaţial din nordul țării.

"Statele Unite ale Americii nu au fost implicate în accidentul catastrofal din timpul pregătirilor de final ale lansării Safir SLV de la centrul de lansare din Semnan din Iran", a scris Trump pe Twitter.

Mesajul lui Trump este însoțit de o fotografie care pare să prezinte locul lansării ratate din Iran. Mesajul său a ridicat problema unei posibile deconspirări a unor secrete privind culegerea de informaţii de către SUA, scrie Agerpres.

 

Racheta a explodat joi pe rampa de lansare a unui centru spaţial din nordul Iranului.

Citește și
Donald Trump și-a promovat clubul de golf la summitul G7
Trump, anchetat de congres pentru propunerea de a realiza un Summit G7 într-un club de golf

Sâmbătă, ministrul iranian al telecomunicaţiilor, Mohammad Javad Azari-Jahromi, a susţinut, tot într-un mesaj pe Twitter, că satelitul nu a suferit daune în urma eşecului operaţiunii.

"Eu şi Nahid 1 (Venus 1) chiar acum. Bună dimineaţa, Donald Trump!", a scris Azari-Jahromi sub o fotografie în care se presupune că apare lângă satelit.

 

 

Presa de la Teheran nu a relatat despre incident. 

Statele Unite au avertizat Iranul să nu lanseze rachete; tehnologia pentru plasarea sateliţilor pe orbită poate contribui la dezvoltarea unor rachete balistice iraniene, necesare pentru atacuri cu arme nucleare. Teheranul dezminte acuzaţiile americane conform cărora operaţiunile respective constituie o acoperire pentru realizarea unor rachete balistice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult