Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul dur transmis de Marea Britanie Rusiei după incidentul din Marea Azov

O navă de război a Marinel Regale, care a fost trimisă în Ucraina, va transmite un mesaj puternic președintelui rus Vladimir Putin, a declarat ministrul Apărării din Regatul Unit.

HMS Echo a fost trimis în Marea Neagră la începutul lunii decembrie, după ce Rusia a capturat trei nave aparținând flotei Ucrainei. Secretarul apărării Gavin Williamson a vizitat nava în portul Odesa, scrie BBC News

El a spus că prezența navei britanice arată sprijin pentru Ucraina în fața agresiunii rusești. Aceasta va fi urmată de alte nave de război ca parte a unei prezențe britanice mai constante, a spus el. Nato și-a intensificat recent operațiunile în Marea Neagră, având patru patrule de război.

Crimeea a fost anexată Rusiei în 2014. Ucrainenii spun că Crimeea rămâne teritoriul lor.

Williamson a efectuat o vizită înainte de Crăciun la HMS Echo, imediat după ce a aterizat în Odessa, vineri. El a spus că nava a fost acolo pentru a trimite un mesaj către președintele Putin că Marea Britanie este solidară cu Ucraina.

Citește și
Vladimir Putin la conferinta de presa
Putin, despre scutul de la Deveselu şi SUA: "Ar putea duce la sfârşitul civilizaţiei"

"Ceea ce vrem să transmitem președintelui Putin - nu pot continua să acționeze fără respect față de legile internaționale sau a normelor internaționale", a declarat ministrul britanic al Apărării.

Moscova a descris nava marinei regale - care este folosită pentru a colecta date despre ocean - ca o navă spion.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult