Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesaj 'misterios' pe contul de Twitter al Comandamentului american pentru arme nucleare

Un mesaj aparent criptat postat pe contul de Twitter al Comandamentului strategic al armatei americane a semănat recent confuzie, neştiindu-se dacă este vorba de vreun cod nuclear, un atac cibernetic împotriva Pentagonului sau un complot.

Mesajul ';l;;gmlxzssaw,' a putut fi citit duminică pe contul oficial al Comandamentului însărcinat cu controlul întregului arsenal nuclear american (Stratcom), înainte ca tweet-ul să fie suprimat, comentează marţi France Presse, scrie Agerpres.

În pofida eforturilor amatorilor în criptografie, mesajul misterios nu era decât o simplă 'aiureală' a unui copil care preluase controlul asupra contului de Twitter al armatei americane preţ de câteva minute, a explicat Stratcom unui jurnalist al publicaţiei Daily Dot.

'Responsabilul de contul de Twitter al comandamentului militar, care se afla în telemuncă, a lăsat contul deschis şi fără supraveghere timp de câteva clipe. Copilul său cel mic a profitat de situaţie şi s-a apucat să se joace cu tastatura şi, din păcate, fără să-şi dea seama, a postat tweet-ul', a detaliat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Stratcom.

'Nu s-a întâmplat absolut nimic rău, adică niciun fel de piratare a contului nostru de Twitter', a adăugat el.

Citește și
covid sua
Covid-19 în lume. Germania întăreşte controalele la frontiere. SUA sunt în pragul unei „faze apocaliptice”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult