Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Membrii unui cartel mexican au atacat o secție de poliție și au răpit un judecător. 3 polițiști uciși

Membrii uneia dintre cele mai puternice organiații criminale din Mexic au luat cu asalt o secție de poliție, miercuri. Atacatorii au ucis trei polițiști și au răpit patru oficiali, printre care și un judecător.

Este vorba despre membri ai cartelului Jalisco - Noua Generație, care au atacat o secție de poliție din Villagran, Guanajuato, statul Mexican în care au loc cele mai multe crime, transmite Daily Mail.

Potrivit presei locale, cel puțin 15 asasini ai organizației criminale au deschis focul și au aruncat mai multe grenade în clădire. Atacul a avut loc miercuri, în jurul orei locale 20.30, iar ucigașii au sosit la bordul mai multor SUV-uri, dintre care unul echipat cu o turelă, specifică tancurilor.

Martorii spun că asaltul a durat în jur de 10 minute, iar atacatorii au incendiat o remorcă cu care au blocat calea polițiștilor care îi urmăreau.

Citește și
Politia de frontiera
Cantitate uriaşă de heroină, găsită într-o maşină care urma să intre în România

Capul cartelului Jalisco - Noua Generație este Nemesio "El Mencho" Oseguera Cervantes, un fost aliat al lui El Chapo. Acesta este căutat de Departamentul de Combatere a Drogurilor din SUA, care oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii care ar putea ajuta la prinderea sa.

Atacul vine la doar o zi dpă ce primarul din Villagran s-a lăudat că orașul pe care îl conduce este cel mai sigur din Mexic. Asta în condițiile în care la nivelul statului Guanajuato s-au înregistrat 2.865 de crime în primele 10 luni din 2019, fiind pe primul loc la nivel de țară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult