Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medvedev și patriarhul Kiril îl susțin pe Putin și fac apel la unitate în fața „tentativelor de a semăna discordie”

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, și patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe ruse, ambii aliați ai președintelui Vladimir Putin, au făcut apel, sâmbătă, la unitate împotriva rebeliunii Wagner.

Medvedev, vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, i-a îndemnat pe ruși să se unească în jurul lui Vladimir Putin și a îndemnat la unitate în jurul președintelui rus.

Și patriarhul Kiril a transmis un mesaj asemănător, spunând că „orice tentativă de a semăna discordie în ţară este cea mai mare crimă care nu poate găsi justificare”, scrie Agerpres.

„Fac apel la cei care au pus mâna pe arme pentru a le îndrepta împotriva fraţilor lor să-şi reconsidere” alegerea, a adăugat el, afirmând că „susţine eforturile preşedintelui Putin de a împiedica tensiunile în ţara noastră”.

Vehicule militare ruseşti au fost văzute pe străzile din Rostov pe Don, dar şi la Moscova, unde măsurile de securitate au fost sporite, după ce şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a susţinut că trupele sale au intrat în Rusia.

Citește și
wagner
Revoltă în Rusia. Prigojin a confirmat că trupele sale se întorc la bază. Șeful Wagner vrea să evite „vărsarea de sânge”

Mercenarii Wagner însoțiți de tancuri și blindate ușoare au ocupat sediul minsterului Apărării din orașul Rostov, dar și sediul poliției și primăria, printre altele.

În acest timp la Moscova, Prigojin a fost declarat agent străin și pus sub acuzare pentru "rebeliune armată".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult