Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsuri pentru protejarea bătrânilor. Anunțul făcut de supermarketuri

Supermarketurile din mai multe țări au creat un program separat pentru bătrâni, ca să îi ferească de aglomerația generată de pandemia de coronavirus.

Reprezentanții mai multor magazine au spus că rafturile au rămas de multe ori goale în fața clienților în vârstă. Ca să le ușureze accesul la produse, aceștia vor fi printre singurii cumpărători între anumite ore.

În Marea Britanie, marile lanțuri de supermarketuri și-au anunțat măsurile. Waitrose va permite în prima oră după deschidere doar accesul bătrânilor, celor vulnerabili și celor care au grijă de ei. În timp ce Tesco va limita accesul celorlalți clienți între orele 9 și 10, în zilele de luni, miercuri și vineri.  

Serviciul de livrări, prea aglomerat

 

Serviciul de livrări din Marea Britanie nu este o opțiune, pentru că a devenit inaccesibil în urma numărului mare de comenzi. În Spania, lanțul de magazine Condis va primi doar clienți de peste 65 de ani în fiecare zi, între orele 9 și 10.

Citește și
coronavirus
Pandemia de coronavirus pe glob. 627 de morţi în 24 de ore în Italia

În Africa de Sud, magazinele Pick n Pay vor deschide cu o oră mai devreme pentru vârstnici.  

Orar special pentru polițiști, pompieri și medici

 

Francezii s-au gândit și la polițiști, pompieri și cadre medicale, care vor avea la dispoziție anumite magazine timp de o jumătate de oră, între 8 și 8.30.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult