Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsuri de relaxare în Europa, după lunile de carantină din cauza pandemiei de COVID-19

Your browser doesn't support HTML5 video.

Europa se redeschide, după lunile de carantină şi măsurile restrictive impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

În Franţa s-au deschis parcurile, pentru prima oară de la instituirea restricţiilor. În Italia, celebrele plaje de pe Rivieră îşi aşteaptă clienţii, deşi sunt în vigoare o serie de reguli.

Iar în Germania, parcurile de distracţii își vor relua activitatea.

Mai aproape de România, în Bosnia, autorităţile au dat undă verde cinematografelor.

Parcurile s-au deschis în Franța    

Parcurile și grădinile publice din Franța s-au redeschis în acest weekend, după o pauză îndelungată din cauza pandemiei de COVID-19. Hexagonul întră astfel în cea de-a două etapă de relaxare a restricțiilor.

Anne Hidalgo, primarul Parisului: „În acest weekend, cred că mulți parizieni, copii și totodată oameni în vârstă, sunt fericiți să revină în sfârșit în acest loc minunat”.

Citește și
Marcel Vela
Câte persoane vor putea participa la o petrecere, după 1 iunie? Răspunsul lui Marcel Vela

Totuși, anumite reguli rămân în vigoare. Plimbăreții trebuie să mențină distanța socială şi, deși măștile nu sunt obligatorii, autoritățile le recomandă oamenilor să le poarte.

De săptămâna viitoare, în Hexagon se vor redeschide toate școlile și colegiile, barurile, cafenelele și restaurantele, mai puțin cele din regiunea Île de France, unde doar terasele vor putea primi clienți.

Se redeschid plajele de pe Riviera Italiană    

Și pe Riviera Italiană bate briza schimbării. Dar accesul pe plajele publice se va face în condiții diferite față de anii trecuți și asta pentru că autoritățile vor să împiedice apariția unor noi focare de coronavirus.

Valentina Ghio, primar Sestri Levante: „Locurile disponibile pe plajă sunt marcate cu perne umplute cu nisip care formează un pătrat în interiorul căruia pot sta familii de maximum patru persoane. Apoi, am alocat o zonă în apropierea bărcilor, unde persoanele care vin singure pot sta păstrând o distanță de un metru față de ceilalți”.

În Sestri Levante, un cochet orășel de coastă aflat în apropiere de Cinque Terre, o companie locală a pus la punct o pagină de internet, unde oamenii pot află dacă pe plajă mai sunt locuri disponibile. În plus, pentru a asigura respectarea distanțării fizice, accesul în zonă este monitorizat de agenți de pază.

Parcurile de distracții de deschid în Germania    

În Germania, pentru iubitorii de adrenalină a sosit momentul mult-așteptat: parcurile de distracții se deschid după o pauză de două luni.

Între timp, autoritățile din Marea Britanie pregătesc o nouă etapă de relaxare a măsurilor, planificată pentru săptămâna viitoare. Într-o stățiune turistică aflată la est de Londra, plajele au fost animate ca într-o zi de vacanță. Englezii par să fi învățat din greșeli, pentru că au păstrat distanța fizică necesară față de „vecinii” lor de șezlong. Cu toate astea, mai mulți oameni de știință din Marea Britanie avertizează că este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor.

John Edmunds, membru al Grupului de Consiliere Științifică al Guvernului britanic: „Încă avem multe cazuri. Sunt aproximativ 8.000 de noi infecții în fiecare zi doar în Anglia”.

Cinematografele, deschise în Bosnia şi Herţegovina    

După o pauză de 11 săptămâni, pe marile ecrane din Sarajevo rulează din nou filmele de la Hollywood. Dar redeschiderea cinematografelor a venit la pachet cu o serie întreagă de noi măsuri de siguranță sanitară. De exemplu, sunt vândute doar 30 de bilete într-o sală ce poate acomoda aproape 200 de persoane. Toate aceste măsuri de precauție nu par să-i deranjeze pe vizitatori.

Cinefil: „A fost extraordinar. Nu m-am așteptat niciodată să fiu atât de încântat să merg la film. Îți dă un sentiment de revigorare și chiar dacă nu e o experiență cu totul nouă, te face să te simți bine. Sunt foarte fericit!”.

Bosnia şi Herţegovina are aproape 2.500 de cazuri de Sars-Cov-2 și puțin peste 150 de decese.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult