Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mărturiile unei americance care s-a alăturat ISIS. Care este cel mai mare regret

Hoda Muthana este singura femeie de origine americană dintre cei 1.500 de refugiați dintr-o tabără siriană. Capturată e forțele kurde, tânăra a mărturisit că regretă decizia de a se alătura grupării jihadiste Stat Islamic, în Siria.

Hoda vrea să se întoarcă la familia sa din statul american Alabama, recunoscând că a făcut o mare greșeală. Femeia, care odinioară făcea apel pe Social Media către ceilalți jihadiști pentru a vărsa sângele americanilor, acum susține că „a fost spălată pe creier”.

În urmă cu patru ani, Hoda Muthana și-a părăsit familia din SUA pentru a se alătura ISIS, însă pe măsură ce influența și puterea Statului Islamic scade de la o zi la alta, femeia a fost capturată de armata aliaților și trimisă către o tabără de refugiați din nordul Siriei.

Femeia, mama unui băiețel de un an, a povestit acum că și-a înțeles greșit religia, crezând că urmează dogmele Islamului care le-ar fic erut să se alăture ISIS.

„Am crezut că fac ceea ce este corect în numele lui Allah”. Pe vremea când era „mireasă ISIS”, femeia locuia în orașul Raqqa, unde s-a căsătorit cu un jihadist australian pe nume Suhan Rahman, primul dintre cei trei soți.

Citește și
Shamima Begum
Răsturnare de situație pentru tânăra gravidă care cere clemență după ce s-a alăturat ISIS

„Acum sunt îngrijorată pentru viitorul fiului meu. Am fost manipulată și spălată pe creier”.

În tabăra în care se adăpostește acum, Hoda spune că femeile nu pot pleca neînsoțite de bărbați înarmați, formându-se bisericuțe, femeile grupându-se în funcție de cetățenie. Cele trei amri grupuri sunt: rusoaicele, tunisiencele și femeile care provin din Occident.

Hoda descrie experiența ISIS asemenea unui film: „Citești o carte și ai impresia că știi totul. Sunt traumatizată în urma acestei experiențe. Eram înfometate și ne hrăneam, literalmente, cu gaz”.

Tânăra povestește că nu a luat legătura cu niciun oficial american din momentul în care a fost capturată. „I-aș implora să mă ierte. Am fost tânără și ignorantă. Aveam doar 19 ani când am decis să mă alătur ISIS.

Cred că America oferă a doua șansă. Vreau să mă întorc acasă și niciodată nu mă voi mai întoarce în Orientul Mijlociu. Autoritățile îmi pot confisca pașaportul, nu îmi pasă”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult