Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mark Zuckerberg, pus la zid în fața Congresului SUA: Aveți sânge pe mânile voastre! Ați realizat un produs care omoară oameni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Șefii celor mai importante rețele sociale s-au prezentat, miercuri, în fața Congresului american pentru a da explicații.

Sunt acuzați că nu iau măsuri pentru a proteja minorii de abuzuri, pe aceste platforme. Cu capul plecat, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, le-a cerut iertare părinților prezenți în sala Congresului.

Zeci de părinți, cu fotografii ale copiilor în mâini, i-au întâmpinat pe șefii Facebook, TikTok, X, Snapchat și Discort. Le reprosează celor cinci nume grele din industrie că ignoră suferința copiilor, care ajung să fie hartuiti ori victime ale pedofililor si traficanților de droguri. Membrii Comisiei Judiciare a Senatului American au venit cu acuzații grave.

Dick Durbin, senator democrat Illinois: „Goana lor constantă după păstrarea utilizatorilor și profit, în detrimentul unor măsuri de siguranță minimale, au pus copiii și nepoții noștri în pericol”.

Lindsey Graham, senator republican Carolina de Sud: „Aveți sânge pe mânile voastre! Ați realizat un produs care omoară oameni”.

Citește și
mark zuckerberg
Mark Zuckerberg se pregăteşte de sfârşitul lumii. Cum arată buncărul anti-Apocalipsă construit de părintele Facebook
Zuckerberg, aspru contestat

Mark Zuckerberg, directorul Meta, compania mamă a Facebook, a fost nevoit să încaseze cele mai dure mustrări.

Zuckerberg a promis să investească mai mult pentru a îmbunătăți tehnologiile de control al conținutului. Însă atrage atenția că și părinții trebuie să-și asume o parte din responsabilitate.

Mark Zuckerberg, director Meta: „Părinții ar trebui să aibă ultimul cuvânt cu privire la aplicațiile care sunt potrivite pentru copiii lor”.

În tot acest timp, ceilalți reprezentați ai rețelelor sociale pare că au scăpat ceva mai ieftin.

Linda Yaccarino, CEO X: „Sunt fiica unui ofițer de poliție și cred că forțele de ordine trebuie să aibă resurse esențiale pentru a-i aduce pe infractori în fața justiției”.

Shou Chew, CEO TikTok: „Continuăm eforturile voluntare și fără precedent de a construi un mediu de date sigur pentru utilizatorii din SUA”.

Directorul TikTok a fost, în schimb, acuzat că le furnizează serviciilor din China datele utilizatorilor americani , lucru pe care l-a negat cu vehemență.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult