Modifica setarile cookie
Toate categoriile

15 marinari au fost răpiți de pirați în largul coastelor statului Benin

Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea de la bordul unei nave sub pavilion maltez. Printre membrii echipajului, care numără 21 de persoane, se află şi navigatori români.

UPDATE: Conform datelor și informațiilor obținute, MAE a precizat că "la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane".

 

Conform presei internaționale, capturarea marinarilor aflați la bordul vasului Davide B. a avut loc, joi, în largul coastelor statului Benin.

Printre marinarii aflați pe navă se aflau români, ucraineni şi filipinezi.

Deocamdată, nu ştie câţi marinari români au fost răpiţi, infromează News.ro.

Citește și
Filmul operaţiunii de salvare de pe nava care s-a scufundat aproape de Constanţa. ANIMAŢIE GRAFICĂ
Filmul operaţiunii de salvare de pe nava care s-a scufundat aproape de Constanţa. ANIMAŢIE GRAFICĂ

În acest cotext, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că "din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia".

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult