Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa are parte de câteva zile de primăvară în mijlocul lui februarie. Cât ține minunea

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Germania, Polonia Franţa sau Olanda oamenii s-au bucurat de soare şi temperaturi blânde, neştiind cât va ţine minunea.

Profitând de vremea superbă, câteva sute de oameni s-au strâns într-un parc din Munchen să vadă Dansul dogarilor, o tradiţie care are loc doar o dată la şapte ani.

Potrivit legendei, dogarii au dansat pentru prima dată pe străzile oraşului în 1517, ca să ridice moralul populaţiei după o devastatoare epidemie de ciumă.

Dansul va fi repetat de şapte ori în diverse puncte ale oraşului, până la începutul lui martie. Vremea a ţinut cu dansatorii şi cu publicul. La Munchen au fost 16 grade duminica, în timp ce maxima obişnuită la această dată e de doar 5 grade.

Şi polonezii s-au bucurat de vreme primăvăratică. La Szczecin, oamenii au luat cu asalt parcurile în care a început să înflorească şofranul.

Citește și
vreme, cald, toamna, primavara
Temperaturi de primăvară, în mare parte a țării. Zona în care au fost minus 13 grade

La Gdansk, aşezat pe ţărmul Mării Baltice, plaja a fost mai aglomerată decât parcurile, iar câţiva tineri mai curajoşi au făcut şi o baie. Temperatura a urcat până la 9 grade, în timp ce media lunii februarie e de două grade.

Şi la Nisa, oamenii au profitat de soare şi de cele 15 grade din aer pentru petreceri pe plajă sau pentru prima baie a anului. Alţii, mai precauţi, s-au odihnit pe băncile de pe faleză, încălzindu-se la soare ori au umplut terasele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult