Europa are parte de câteva zile de primăvară în mijlocul lui februarie. Cât ține minunea

Ultima actualizare: 18-02-2019 20:43

În Germania, Polonia Franţa sau Olanda oamenii s-au bucurat de soare şi temperaturi blânde, neştiind cât va ţine minunea.

Profitând de vremea superbă, câteva sute de oameni s-au strâns într-un parc din Munchen să vadă Dansul dogarilor, o tradiţie care are loc doar o dată la şapte ani.

Potrivit legendei, dogarii au dansat pentru prima dată pe străzile oraşului în 1517, ca să ridice moralul populaţiei după o devastatoare epidemie de ciumă.

Dansul va fi repetat de şapte ori în diverse puncte ale oraşului, până la începutul lui martie. Vremea a ţinut cu dansatorii şi cu publicul. La Munchen au fost 16 grade duminica, în timp ce maxima obişnuită la această dată e de doar 5 grade.

Şi polonezii s-au bucurat de vreme primăvăratică. La Szczecin, oamenii au luat cu asalt parcurile în care a început să înflorească şofranul.

La Gdansk, aşezat pe ţărmul Mării Baltice, plaja a fost mai aglomerată decât parcurile, iar câţiva tineri mai curajoşi au făcut şi o baie. Temperatura a urcat până la 9 grade, în timp ce media lunii februarie e de două grade.

Şi la Nisa, oamenii au profitat de soare şi de cele 15 grade din aer pentru petreceri pe plajă sau pentru prima baie a anului. Alţii, mai precauţi, s-au odihnit pe băncile de pe faleză, încălzindu-se la soare ori au umplut terasele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO