Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marcel Ciolacu, în Ierusalim: ”România condamnă cu fermitate atacurile teroriste asupra Israelului”

România anunță oficial că ”rămâne alături de Israel” în conflictul din Orientul Mijlociu și ”condamnă cu fermitate atacurile teroriste asupra Israelului”.  

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, la Ierusalim, o întrevedere cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, în urma căreia a transmis că Israelul este ”un partener strategic important al țării noastre în regiunea Orientului Mijlociu extins”.

”România condamnă cu fermitate atacurile teroriste asupra Israelului și face apel la toate părțile implicate să contribuie la restabilirea securității și încheierea unui acord de încetare a focului. În acest sens, România susține eforturile SUA și ale partenerilor externi din regiune, în vederea încheierii unui acord de încetare a focului și eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, cei doi oficiali au discutat despre proiecte de cooperare economică, cu accent asupra industriei de apărare, turismului și exporturilor României de produse agroalimentare. Situația de securitate din regiune a fost o altă temă a întrevederii.

Citește și
tehnologie
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

”România va continua să pledeze ferm pentru eliberarea tuturor ostaticilor și va sprijini în acest sens eforturile Statului Israel și ale altor parteneri internaționali pentru eliberarea acestora din Fâșia Gaza, inclusiv a celor cu dublă cetățenie româno-israeliană sau cu origini românești”, a subliniat prim-ministrul.

”România este preocupată de o posibilă extindere regională a conflictului. Ne exprimăm susținerea față de dreptul Statului Israel la autoapărare împotriva amenințărilor teroriste. Subliniem, totodată, importanța respectării dreptului internațional, a celui umanitar și necesitatea protejării tuturor civililor. Eforturile României sunt materializate prin transmiterea de ajutoare umanitare populației civile din Fâșia Gaza și disponibilitatea de a prelua copii din această regiune pentru tratament în spitalele românești”, a punctat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În timpul întrevederii cu omologul israelian, șeful Executivului a reiterat poziția României pentru o pace justă și susținerea soluției celor două state, bazată pe dreptul internațional și pe rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult