Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mândria Rusiei, zdrobită din nou. Ucrainenii au făcut țăndări un crucișător nou-nouț al rușilor | VIDEO

Crucișătorul „Askold” al Marinei ruse a fost grav avariat în urma unui atac în forță al forțelor ucrainiene, în Crimeea.

Sâmbătă, bombardierele Sukhoi Su-24 ale forțelor aeriene ucrainene au lansat cel puțin trei rachete de croazieră - Storm Shadows, de fabricație britanică, sau SCALP, de fabricație franceză - asupra corvetei de rachete „Askold” a Flotei rusești din Marea Neagră, aflată la cheiul din Kerch, la marginea estică a Crimeii ocupate de Rusia.

Din imaginile care umblă pe rețelele de socializare și verificate, se vede în mod clar că rachetele ucrainene au avariat serios nava „Askold”,una dintre cele mai noi nave de război din cadrul Flotei Mării Negre, din ce în ce mai afectată.

"Confirmat", a declarat direcția de comunicare strategică a Kievului. "Portavionul rusesc de rachete Askold - cea mai nouă navă din proiectul Karakurt cu tehnologie "stealth" - a fost avariat".

"Cum a fost weekendul vostru?", au glumit forțele aeriene ucrainene într-o postare pe rețelele de socializare care include o fotografie a unei rachete SCALP, informează Forbes.

Citește și
nava chineza
O navă chineză şi una rusă sunt investigate de Helsinki pentru avarierea conductei de gaz din Golful Finlandei

În 22 de luni de lupte grele cu un inamic care nu are nave de război importante, Flota rusă a Mării Negre a pierdut cel puțin un crucișător, trei nave amfibii, un submarin și o navă de aprovizionare, precum și mai multe nave de patrulare și nave de debarcare, iar acum „Askold”.

Kerch se află în raza de acțiune a rachetelor Storm Shadows și SCALP lansate chiar în interiorul liniilor ucrainene din sudul Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult