Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mama lui Navalnîi îl imploră pe Putin să-i predea „imediat" trupul fiului ei, „pentru a putea să-l îngrop omenește"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Din Siberia, mama lui Aleksei Navalnîi i-a cerut lui Vladimir Putin să-i predea „imediat" trupul fiului ei.  

Însă, prima reacție a președintelui rus, după moartea lui Navalnîi, a fost una sfidătoare - l-a avansat la gradul de general colonel pe șeful penitenciarului unde a fost torturat și a murit cel mai cunoscut și redutabil opozant al lui Putin.

Lyudmila Navalnaia, mama lui Aleksei Navalnîi: "În spatele meu se află colonia penală IK-3 «Lupul Polar», unde fiul meu, Aleksei Navalnîi, a murit pe 16 februarie. Nu am putut să-l văd timp de cinci zile, ei (autoritățile) nu îmi dau trupul lui, și nici măcar nu îmi spun unde este. Mă adresez dumneavoastră, Vladimir Putin, soluția la această problemă depinde doar de dumneavoastră. Lăsați-mă să îmi văd, în sfârșit, fiul. Cer să-mi fie dat imediat trupul lui Aleksei, pentru a putea să-l îngrop omenește".

Familia a fost informată că trupul lui Navalnîi "nu va fi predat mai devreme de două săptămâni", timp în care este reținut pentru "examinări toxicologice".

Însă, Iulia Navalnaia susține că trupul soțului său este reținut la morgă până când dispar urmele de otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok. Alexei Navalnîi supraviețuise unei tentative de asasinat cu același tip de otravă în 2020

Citește și
aleksei navalnîi
Uniunea Europeană cere eliberarea tuturor deţinuţilor politici din Rusia, după moartea lui Aleksei Navalnîi

Reporter: Ea (n.r. - Iulia Navalnaia) a declarat, de asemenea, citez: "Vladimir Putin l-a ucis pe soțul meu, Alexei Navalnî." Are Kremlinul vreun comentariu în acest sens?

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: "Nu, nu comentăm. Desigur, acestea sunt acuzații absolut nefondate și insolente la adresa șefului statului rus. Dar, având în vedere că Iulia Navalnaia a rămas văduvă cu doar câteva zile în urmă, prefer să nu comentez".

"Nu-mi pasă ce spune secretarul de presă al ucigașului despre comentariile mele", a fost reacția Iuliei Navalnaia pe rețeaua de socializare X. Apoi a cerut, la rândul ei:

"Redați familiei trupul lui Aleksei și permiteți-i să fie îngropat cu demnitate, nu stați în calea oamenilor care își iau rămas bun de la el".

A obținut doar suspendarea - totuși temporară, cam o oră - a contului ei pe reteaua X, fost Twitter.

Pe de altă parte, agenția rusă de știri TASS a transmis că a fost deschis un nou dosar penal împotriva fratelui lui Navalnî, Oleg, care este căutat de poliție. Nu se știe care sunt motivele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult