Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai mulți turiști chinezi, morți în Coreea de Nord în urma unui accident rutier

Un accident de autobuz în care au fost implicaţi turişti chinezi s-a soldat cu un număr ridicat de decese, conform guvernului şi presei de stat din China. Nu au fost oferite detalii privind numărul victimelor, scrie Reuters.

Diplomaţii chinezi s-au deplasat la faţa locului duminică, în provincia Hwanghae, conform Ministerului de Externe.

Într-o postare pe Twitter, UNI, televiziunea de stat chineză a comunicat, în limba engleză, că un autobuz turistic a căzut de pe un pod, accident soldat cu peste 30 de morţi. Mesajul a fost, însă, şters la scurt timp.

Mai târziu, televiziunea chineză a difuzat imagini cu un autobuz albastru prăbuşit şi cu roţile în aer, totul întâmplându-se pe un fond de întuneric şi ploaie puternică.

Nu au fost oferite informaţii privind numărul deceselor, dar au fost arătate imagini cu o persoană care era tratată la spital, scrie news.ro

Citește și
kim jong un
Coreea de Nord suspendă testele nucleare. Reacția lui Trump și a liderilor mondiali

În cadrul unui comunicat separat, Ministerul Sănătăţii din China a declarat că a trimis o echipă de medici dotată cu echipamente şi medicamente în Coreea de Nord pentru a ajuta la tratarea supravieţuitorilor.

Turiştii chinezi reprezintă aproximativ 80% dintre persoanele care vizitează Coreea de Nord, conform unui institut de cercetare sud-coreean, care estimează că turismul generează aproximativ 44 de milioane de dolari în fiecare an în Nord.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult