Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai mulți cercetători au făcut o descoperire neașteptată în timpul unei scufundări. Ce au găsit în adâncul apelor. FOTO

Cercetătorii europeni au descoperit recent mai multe epave antice în apele grecești, dintre care unele care datează de mii de ani, scrie Fox News.

Epavele au fost descoperite în apele din jurul insulei Kasos, a anunțat Ministerul elen al Culturii pe 13 martie.

Într-un comunicat de presă tradus din greacă în engleză, oficialii au spus că „au fost descoperite în total zece epave, precum și descoperiri individuale importante”.

Cele mai vechi epave scufundate datează din 3000 î.Hr., iar cele mai recente sunt din cel de-al Doilea Război Mondial. Au mai fost găsite epave din perioada clasică (460 î.Hr.), Grecia elenistică (100 î.Hr. - 100 d.Hr.) și Grecia romană (200 î.Hr. - 300 î.Hr.).

Cercetătorii au găsit, de asemenea, epave și artefacte din perioada medievală și din timpul Imperiului Otoman. Cercetătorii se scufundă până la 46 de metri pentru a examina epavele.

Citește și
Piese produse în România ar putea ajunge în spațiu
„E o idee fantastică ca și noi reușim să dezvoltăm astfel de tehnologii”. Piese produse în România ar putea ajunge în spațiu

„Studiul artefactelor oferă noi informații și date arheologice despre aspecte ale istoriei Kasos, precum și bogata moștenire culturală a Mediteranei”, a precizat Ministerul Culturii din Grecia.

„Rămășițele scufundate ale unor nave antice cu mărfuri din Spania, Italia, Africa și coastele Asiei Mici au fost scoase la lumină de o echipă de cercetători și profesori greci și străini”.

Cercetătorii au găsit, de asemenea, vase de băut și sticle de fabricație africană din perioada Greciei romane, împreună cu o ancoră de piatră din perioada arhaică greacă (800 î.Hr. - 480 î.Hr.)

„În sfârșit, au fost identificate rămășițele unui naufragiu din cea mai recentă perioadă, posibil din epoca celui de-al Doilea Război Mondial. Este o barcă din lemn cu elemente metalice, a cărei dimensiune este estimată la 25 de metri până la 30 de metri" se mai arată în comunicatul Ministerului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult