Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe victime ale țigărilor electronice din SUA, spitalizate din nou

Mai mulţi pacienţi care au primit îngrijiri medicale după ce au folosit ţigări electronice au fost din nou spitalizaţi, au anunţat autorităţile medicale din Statele Unite.

Ele continuă să investigheze această epidemie de boli pulmonare care a făcut până în prezent 26 de morţi, relatează AFP.

Circa 1.300 de cazuri de boli pulmonare severe asociate cu folosirea ţigărilor electronice (o practică denumită "vaping") au fost raportate în toată ţara începând cu luna martie şi practic toţi pacienţii au fost spitalizaţi, transmite Agerpres.

„Am fost informaţi că mai multe persoane au fost internate din nou pentru îngrijiri medicale după ce au părăsit spitalul, unde s-au aflat din cauza unei infecţii pulmonare. Trebuie să înţelegem mai bine aceste situaţii", a declarat pentru presă Anne Schuchat, un oficial al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA .

Ea a precizat că este vorba despre "cel puţin cinci persoane" şi că perioada de timp între externarea şi internarea din nou a acestora variază între cinci şi 55 de zile.

Citește și
Tigari electronice
Țigările electronice fac noi victime, în SUA. 13 decese și 800 de îmbolnăviri

Motivele acestor noi spitalizări rămân, în acest stadiu, încă neclare, chiar dacă anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, precum reluarea folosirii ţigărilor electronice sau sensibilitatea crescută a pacienţilor la infecţii după ce au contractat o boală pulmonară.

Autorităţile au recomandat ca toţi pacienţii să facă un control de rutină, în termen de şapte zile de la externare.

Anne Schuchat a declarat că cercetările realizate la nivel naţional au sugerat că produsele folosite de persoanele care s-au îmbolnăvit conţineau THC (tetrahidrocanabinol), agentul psihoactiv din canabis, fapt care a determinat autorităţile sanitare americane să îndemne populaţia să evite "vaping-ul", mai ales dacă rezervele cu infuzii lichide au fost cumpărate de la dealeri.

Unul sau mai mulţi aditivi din acele infuzii lichide sunt bănuiţi că provoacă îmbolnăviri, însă analizele de laborator nu au reuşit deocamdată să îi identifice.

Mai multe oraşe din Statele Unite intenţionează să adopte sau au votat deja interdicţii ce vizează ţigaretele electronice, fie totale, fie doar în cazul produselor aromate (cu alte arome decât cea de tutun, precum cele de mentă, mentol şi fructe), cu scopul de a-i împiedica pe tineri să înceapă să consume astfel de produse.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult