Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe țări europene ridică o parte din restricții. Frizeriile s-au redeschis în Germania

Your browser doesn't support HTML5 video.

În timp ce unele state europene se confruntă cu al treilea val al pandemiei, iar numărul cazurilor e în creștere din cauza tulpinilor mai contagioase, alte țări ridică - precaut - din restricții.

În Germania s-au deschis frizeriile și coafurile, în timp ce în Elveția autoritățile au permis deschiderea magazinelor neesențiale.

După două luni şi jumătate de pauză, saloanele de înfrumusețare şi frizeriile din Germania şi-au redeschis porţile. Este o nouă încercare a responsabililor de a găsi un echilibru între nevoia populaţiei de a scăpa de restricţii și grijile legate de al treilea val al pandemiei.

Marc Nicolas Bruhl, frizer: „Există o anumită ambivalenţă la mijloc, pentru că suntem fericiţi, pe de o parte, că putem redeschide şi că putem câştiga din noi bani. Şi, pe de altă parte, numărul infecţiilor e în creştere, iar variantele noi sunt cu siguranţă îngrijorătoare."

 

Citește și
În timp ce Europa reintroduce restricții, o îndrăgită destinație turistică din Italia e aproape liberă de Covid
În timp ce Europa reintroduce restricții, o îndrăgită destinație turistică din Italia e aproape liberă de Covid
CITEŞTE ŞI: Toma Cuzin, Firicel din "Las Fierbinţi, a fost gardă de corp pentru un personaj misterios. Ce a dezvăluit. "Erai un căţeluş"

Autorităţile rămân în continuare în alertă - pentru că numărul îmbolnăvirilor a început din nou să crească în unele regiuni. Oamenii sunt însă încântaţi că pot să meargă la coafor.

Marc Nicolas Bruhl, frizer: „Telefonul a sunat continuu încă de când am afat că putem redeschide şi suntem acum complet rezervaţi în următoarele patru săptămâni."

Udo Matzka, client: „Da, am fost aici pe 21 decembrie şi sunt foarte fericit că pot fi aici astăzi, nu m-aş fi gândit niciodată cât de important poate fi un frizer."

În Elveţia, magazinele neesenţiale primesc din nou clienți, după șase săptămâni în care au avut lacătul pe usă. Autorităţile au permis reluarea activităţilor comerciale în cadrul unor măsuri "precaute" de relaxare a restricţiilor. Şi în Țara Cantoanelor s-a răspândit cu repeziciune varianta britanică a SARS-COV2.

Christophe Jacquier, manager Payot Geneva: „De o lună şi jumătate, oamenilor le lipseşte mersul în librării. E o adevărată plăcere pentru ei să vină să caute şi să-şi aleagă cărţile. Nu e acelaşi lucru cu o căutare pe internet."

Michele Pesson, profesor: „E o senzaţie plăcută, chiar plăcută. Ai senzaţia că ceva se întâmplă şi nu e vorba doar de magazinele redeschise, ci de o latură socială care revine la viaţă, ceea ce e chiar plăcut."

Tot pentru a crea climatul potrivit renunțării la unele măsuri, în Austria, autoritățile pun la dispoziția populației, gratuit, teste COVID. Pot fi ridicate din farmacii, dar în limita a cinci pe lună pentru fiecare cetăţean austriac. O jumătate de milion de kituri au fost date în prima zi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult