Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Macron și Sunak au ajuns la un acord pentru a opri migrația ilegală. Londra va plăti Parisului 540 de milioane de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Marea Britanie va plăti 540 de milioane de euro, în mai multe tranșe, ca Parisul să-i împiedice pe imigranţi să mai traverseze Canalul Mânecii în ambarcaţiuni mici.

Măsura a fost decisă, vineri, la summitul franco-britanic, din capitala Franței.

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a întâmpinat la Paris pe premierul britanic Rishi Sunak, pentru primul summitul franco-britanic din ultimii 5 ani.

Problema migrației, dezbătută de cei doi, s-a accentuat în ultimii ani, în ciuda acordurilor semnate între Paris şi Londra pe acest subiect.

Doar anul trecut, peste 45.000 de migranţi au traversat Canalul Mânecii ca să ajungă în Marea Britanie - de cinci ori mai mulți față de 2021.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „În primul rând, cred că trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce trebuie să facem pe termen scurt pentru a preveni tocmai aceste migrații și pentru a încerca să desființăm toate aceste grupuri, aceste rețele și contrabandiști. Pe termen scurt, trebuie să remediem consecințele Brexit-ului, Multe dintre problemele pe care le avem sunt consecințe directe ale Brexit-ului și, probabil, unele dintre aceste consecințe au fost subestimate, dar trebuie să le reparăm”.

Citește și
macron
Macron: „Vreau ca Rusia să fie înfrântă în Ucraina şi vreau ca Ucraina să poată să-şi apere poziţia”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult